Vijesti

Praznik mimoze biće predstavljen 24. januara u Banjaluci

Praznik mimoze, najpopularnija zabavno-turistička manifestacija u regionu, biće predstavljena u srijedu, 24. januara, u Banjaluci, te će tako duh Mediterana zavladati Trgom Krajine u 12 časova.

Uz promotivni program, mažoretkinje i maškare dijeliće mimoze, trombonjeri će na sebi svojstven način označiti da je sve spremno za proslavu, a za zabavu je zadužena klapa “Castel Nuovo”.

“Ovogodišnje, 55. izdanje fešte nosi slogan ‘Za sve gušte’ i obećava odličan provod od 15. februara do 3. marta u Herceg Novom, uz više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječjih i sportskih programa, te koncerte regionalnih zvijezda Halida Bešlića i ‘Prljavog kazališta’, kao i bendova ‘Teška industrija’, Trio ‘Gušt’, ‘Inspiracija’, ‘Tap 011’, Indira Levak, kao i domaćih sastava”, ispričali su iz kabineta predsjednika opštine Herceg Novi.

Ovogodišnji Praznik mimoze, kako kažu, donosi tradicionalne pučke svečanosti, poput berbe mimoze duž Hercegnovske rivijere, uz prženu ribu i vino, zatim maskenbale.

“Svečano otvaranje u petak, 16. februara, počeće prazničnom povorkom Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretkinja i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu, gdje će ključevi grada biti uručeni Kapu mimozinog karnevala. Atmosferu će ‘ugrijati’ bend ‘Teška industrija’ od 18.30 časova, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30”, naveli su oni.

Organizatori su opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje.

“Kompletan program pogledajte na praznikmimoze.me, Facebook profilu Praznik mimoze Herceg Novi, Instagram profilu praznik_mimoze”, istakli su oni.

Preuzeto sa: nezavisne.com