Stipendije

Stipendije za studente zainteresovane za studije i rad u Austriji

Austrijske stipendije za strane studente, diplomce i naučnike zainteresirane za studij i rad u Austriji.

Otvoreni pozivi za stipendije OeAD-a za 2024/25. godinu

Nedavno su otvoreni pozivi za brojne programe stipendiranja i finansiranja koje raspisuje austrijska Agencija za obrazovanje i internacionalizaciju OeAD, kao što su stipendijski programi Ernst Mach, Franz Werfel i Richard Plaschka koji su otvoreni za kandidate i kandidatkinje iz cijelog svijeta. Više detalja o ovim programima možete pronaći ovdje.

Pregled dodatnih stipendijskih programa možete pronaći ovdje. Imajte na umu da doktorske stipendije za austrijske centre u Minnesoti, Jerusalemu, New Orleansu i Alberti/Edmontonu postaju stipendije Marietta Blau u Austrijskim centrima. Trenutno su otvoreni i programi za Srednju/Istočnu Evropu (Scholarships of Actions, CEEPUS) i Tajvan, dok stipendiju Marietta Blau i dalje mogu koristiti studenti doktorskih studija na austrijskim univerzitetima za istraživački boravak širom svijeta.

EURAXESS Austria na LinkedInu

Na web stranici www.euraxess.atmeđunarodni istraživači i naučnici mogu pronaći bazu podataka s ponudama za posao i pozivima za stipendije, kao i korisne informacije o životu i radu u Austriji, uključujući korisne linkove vezane za ulazak i boravak, socijalno osiguranje, poreze i sl…

EURAXESS Austrija je nedavno predstavljena na LinkedInu.

Dodatne informacije i linkovi

  • Austrijska baza podataka za stipendije i finansiranje istraživanja: grants.at | Odabrane državno finansirane stipendije za Austriju (DE/EN)
  • Informacije o studiranju u Austriji: studyinaustria.at
  • Pregled kurseva koji se nude na austrijskim univerzitetima: studienwahl.at/en
  • mapa sa projektima i alumnima: map.oead.at
  • Usluge i poslovi za istraživače: euraxess.at

Preuzeto sa: hocu.ba