Organizacije

Pravo na prostor za mlade

U svim lokalnim zajednicama BiH nema dovoljno prostora koji je namijenjen i prilagođen omladini. Čak i u većim gradovima postoji ovaj problem, a u manjim sredinama najčešće uopšte nema prostora namijenjenog mladima.

Dosta mladih nema informaciju da se mogu izboriti za ovakav prostor i da imaju pravo na to. Želimo da svaka zajednica bude senzibilizirana za potrebe mladih, da su svjesni potrebe za prostorom u kojem se mladi osjećaju dobrodošlo i da je to prostor u kojem mogu da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, da uče, rade i razvijaju se, ali i da se druže, upoznaju jedni druge, i generalno da budu dio zajednice u kojoj žive.

Namjera nam je da promovišemo ideju zajedništva, kontinuiranog rasta i razvoja, te aktivnog učešća mladih u zajednici. Ove vrijednosti kao i sama problematika se preklapaju sa vizijom i misijom udruženja iz kojih dolazimo.

Primarna svrha: Senzibilizirana javnost o pravu mladih na njihov javni prostor.

Nataša Pivašević (UG “Zdravo da ste”) & Emina Softić (Tvoj glas je bitan), polaznice Prva CAT BiH Digitalne akademije

Prva CAT BiH Digitalna akademija je okupila 12 najmotivisanijih mladih menadžera društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini.

Nakon završenog četvrtog modula u avgustu, polaznici Akademije su bili u mogućnosti da u partnerstvu sa drugim polaznicima pokrenu svoje kampanje.

Za sedam online kampanja, koje su naši polaznici osmislili, obezbjeđena su i sredstva za oglašavanje – kako bi njihova kampanja bila vidljivija i kako bi kroz praktične primjere mogli da uče i mjere uspješnost svojih kampanja!