Vijesti

Četvrtak u Banskom dvoru: Izložba fotografija „Svijet koji nije od ovoga svijeta“

U Kulturnom centru Banski dvor, u Velikom izložbenom salonu u četvrtak, 18. januara sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena izložba slika i crteža „Svijet koji nije od ovoga svijeta“ akademske slikarke Nine Babić.

Kako istču iz Banskog dvora, njeni će radovi oživjeti boje, oblike i priče koje će nas inspirisati i navesti na razmišljanje.

-Nakon kratke pauze zbog praznika, naš kulturni dragstor vraća se punom snagom organizaciji kulturnih događaja. Raduje nas što ćemo se ponovo okupljati u Banskom dvoru kako bismo dijelili ljubav prema umjetnosti i kulturi – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.
Dodaju kako je umjetnik Selman Trtovac o izložbi je zapisao to da upravo rad ove umjetnice smatra jednim od najupečatljivijih u jugoistočnoj Evropi, proistekao iz dubokih egzistencijalnih iskustava koja su jasno izražena u njenom stvaralaštvu.

-Tematski obuhvatajući položaj žene u balkanskom društvu, međuljudske odnose, žensku seksualnost i slobodu, izražavanje te seksualnosti, majčinstvo, patrijarhalne obrasce, kao i mentalno i fizičko nasilje nad ženama, njeni radovi predstavljaju bolan prikaz umetnice koja se bori za slobodu vlastitog izbora – navedeno je u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka