Vijesti

Banski dvor: Konkurs za izlaganje u galerijskom prostoru ističe 20. januara, poziv vizuelnim umjetnicima da se prijave

Iz Kulturnog centra Banski dvor obavještavaju sve vizuelne umjetnike da je raspisan Konkurs za izlaganje u galerijskom prostoru ove ustanove kulture, te da je rok za prijavljivanje 20. januar do ponoći.

-Odluku o prihvaćenim projektima konkursna komisija će objaviti do 20. februara, o čemu će učesnici zvanično biti obavješteni elektronskim putem. Konkurs je otvoren za: samostalne i autorske izložbe, kao i za kustoske izložbe/projekte, za umjetničke prezentacije, projekcije, promocije i diskusije – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako su svi učesnici Konkursa dužni dostaviti: sažet opis projekta (do dvije stranice),podatke o izlagaču/izlagačima (ime i prezime, broj telefona i važeća imejl adresa),tehničku specifikaciju projekta,vizuelnu dokumentaciju (do 10 ilustracija projekta sa kojim se konkuriše ili linkovi ka video radovima) i kratku biografiju.

-Izabrani projekti moraju biti spremni za realizaciju izložbenog programa od 10. marta. Termini izlaganja biće naknadno utvrđeni. Umjetnici se obavezuju da će realizovati projekte koji su prihvaćeni na konkursu. Ukoliko autori u značajnijoj mjeri izmijene projekat u odnosu na projektni prijedlog odobren na Konkursu, Banski dvor zadržava pravo da ne prihvati izmjene – dodaju iz Banskog dvora.

Za sve prihvaćene projekte Banski dvor će obezbijediti: promotivnu medijsku kampanju i izradu promotivnih materijala izložbe (grafički dizajn i štampa plakata, kataloga, najavnog bilborda…), boravak u Banjoj Luci za vrijeme postavke i otvaranja izložbe, dostupnu tehničku opremu (detalji će biti dogovoreni sa autorom).

-Svu traženu dokumentaciju potrebno je dostaviti u PDF fajlu ne većem od 15 MB. U prijavi na Konkurs obavezno moraju biti navedeni: naziv projekta / ime prezime / godina nastanka. U slučaju da u konkursnoj prijavi nedostaju neki od traženih podataka, priložena dokumentacija smatraće se nepotpunom i neće biti uzeta u razmatranje. Prijava na konkurs se može poslati isljučivo elektronskim putem na adresu: konkurs@banskidvor.org – dodaju iz Banskog dvora.

Za sve dodatne informacije iz Banskog dvora navode da se svi zainteresovani mogu obratiti putem navedenog i-mejla.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka