Grantovi

2,55 miliona KM podrške investicijama u ruralnom turizmu

U okviru projekta EU4Agri objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u ruralnom turizmu. Rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15:00 časova.

Opšti ciljevi Poziva:

  • Povećanje stepena diverzifikacije i razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima kroz razvoj poslovnih aktivnosti, uz mogućnost stvaranja novih radnih mjesta i direktno povećanje prihoda gazdinstava i domaćinstava;
  • Postizanje održivog razvoja i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima;
  • Bolje povezivanje aktera u ruralnom turizmu i unapređenje i promocija turističke ponude ruralnih područja i plasiranje domaćih proizvoda putem turističke ponude;
  • Očuvanje prirodne i kulturne baštine ruralnih područja.

Na predmetni poziv prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave, preduzeća i preduzetnici koja se bave pružanjem turističkih usluga/proizvoda. Prijave se podnose isključivo u partnerstvu koje čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera.

Ukupan budžet Poziva iznosi 2,55 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 20 000 do 200 000 KM.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH 2020-2024 (EU4Agri)” ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH. Projekat vrijedan 20,25 miliona evra u BiH sprovode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija CzDA).

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju