Događaji

11. MS Community BiH konferencija: Učestvujte na dvodnevnom skupu

Jedanaesto izdanje MS Community BiH konferencije, uz NetWork konferenciju, ističe se kao jedan od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini.


Ovaj skup svake godine privlači značajan broj IT stručnjaka, kako iz zemlje, tako i iz regiona, postajući središnje mjesto za razmjenu znanja i informacija u IT sektoru. Kao organizator, MS Community BiH, neprofitna i volonterska organizacija, posvećena je dijeljenju znanja i iskustava među IT profesionalcima, inženjerima, programerima i partnerima, te kontinuirano promoviše najnovije svjetske trendove i tehnološke inovacije, otvarajući prostor za profesionalni napredak i razvoj svakog pojedinca.

Prateći rastući značaj i obim događaja, MS Community BiH ove godine uvodi novinu – konferencija će po prvi put biti organizovana kao dvodnevni skup. Planirana je 18. i 19. aprila 2024. godine, i bit će održana u Kongresno-rekreacionom centru Garden City u Konjicu, što predstavlja još jednu promjenu s obzirom na to da su prethodne konferencije uglavnom održavale u Sarajevu. Slogan ‘1nspire 1nnovate’ odražava ambiciju organizatora da podstaknu inovativnost i kreativnost u IT zajednici, kreirajući prostor za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava.

Možda te i ovo zanima?

Takođe, posebno je značajno naglasiti da je Grad Konjic prepoznao značaj ovog događaja, te je ove godine generalni pokrovitelj MS Community BiH konferencije.

Povodom najave ove konferencije, Damir Dizdarević, osnivač i predsjednik neprofitne organizacije MS Community BiH i generalni direktor kompanije Logosoft d.o.o. Sarajevo, iznio je svoje viđenje o važnosti ovog događaja za IT zajednicu, te rekao sljedeće: „Od samog početka, MSCommunity konferenciju vidimo na prvom mjestu kao prostor za dijeljenje i širenje znanja kako između IT profesionalaca, tako i između svih entuzijasta koji uživaju u onome što nam donose informacione tehnologije. Organizujući je kao potpuno neprofitni događaj, fokusirani smo upravo na druženje, razmjenu iskustava i zanimljive teme kojih, pogotovo danas, u IT-u nikako ne manjka. Ponovo imamo vrhunske predavače, različite formate predavanja, novu lokaciju tako da se istinski radujem ovom događaju.“

Konferencija obećava da okupi eminentne stručnjake koji će predstaviti napredak u cloud tehnologijama, razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji, i IoT-u. S predavanjima i radionicama fokusiranim na tehnološke inovacije, događaj nastoji osnažiti profesionalce sa alatima i znanjem potrebnim za navigaciju u dinamičnom tehnološkom pejzažu.

Više informacija o ovogodišnjoj MS Community BiH konferenciji može se pronaći na linku.

Preuzeto sa: studomat.ba