Ostalo

Students for Liberty se ponovno aktivira u Bosni i Hercegovini!

Students for Liberty sa zadovoljstvom objavljuje svoj povratak u Bosnu i Hercegovinu nakon višegodišnje neaktivnosti. U 2023. godini obnovili su svoju prisutnost i angažman u zemlji, spremni da nastave s promoviranjem ideja slobode, obrazovanja i aktivnog građanstva među studentskom populacijom.

Po povratku, Students for Liberty je ostvario nekoliko značajnih projekata. U suradnji s Ayn Rand Centrom Europe iz Beograda, organizirali su John Galt školu objektivizma, online edukativni program koji je okupio entuzijaste iz svih krajeva BiH, omogućujući im istraživanje filozofije objektivizma iz udobnosti vlastitih domova. Također, održali su uspješnu Exploring Liberty konferenciju na IPI Akademiji u Tuzli, fokusirajući se na teme slobode u ekonomiji, politici i umjetnosti. Ova konferencija je okupila širok spektar pojedinaca zainteresiranih za promoviranje slobode i ideja koje su ključne za Students for Liberty. Pored toga, proveli su kampanju regrutacije s ciljem proširenja svoje zajednice i povećanja broja članova. Ti napori rezultirali su uključivanjem velikog broja novih članova, dok su brojni manji projekti doprinijeli raznolikosti i snazi organizacije.

Tea Kljajić, Regionalna koordinatorica za SFL Zapadni Balkan, izjavila je: “Izuzetno sam ponosna što imam priliku svjedočiti buđenju organizacije Students for Liberty ne samo u Bosni i Hercegovini, već i širom Zapadnog Balkana. Naša posvećenost promoviranju ideja slobode i obrazovanja mladih ljudi predstavlja ključni korak u jačanju naše regije i osnaživanju budućih generacija.”

U narednim fazama, Students for Liberty planira proširiti svoje aktivnosti na nivou regije Zapadnog Balkana, fokusirajući se na projekte koji će obuhvatiti i osnažiti mlade ljude širom regiona. Također, planiraju organizirati uzbudljive live događaje u gradovima poput Banja Luke ili Tuzle, pružajući priliku za direktnu interakciju i angažman s njihovom zajednicom. Za više informacija možete posjetiti njihovu stranicu.

Izvor: Saopštenje