Događaji

[MeetUP] „AI u poslovanju: Uticaj na digitalnu transformaciju”

Pridruži nam se na posljednjem besplatnom meetup-u u ovoj kalendarskoj godini i istraži šta se krije u pozadini umjetne inteligencije i kako transformiše poslovanje današnjice!

21.12.2023. 17:30 – 21.12.2023. 19:00

Online

Mozaik startup studio, Maršala Tita 54, II sprat, Sarajevo

PRIJAVI SE OVDJE

🗓️ Datum: 21.12.2023.

🕒 Vrijeme: 17:30 do 19:00 sati

🏢 Lokacija: Mozaik startup studio, Maršala Tita 54, II sprat, Sarajevo ili 🌐 Online opcija: Zoom link će biti dostupan nakon prijave (ako izabereš online opciju)

Za uspješan kraj godine lonac zajednica i Poslovna akademija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu organiziraju četvrti besplatni meetup pod nazivom „AI u poslovanju: Uticaj na digitalnu transformaciju”.  


Umjetna inteligencija se danas sve više integriše u poslovanje kako bi se unaprijedila produktivnost, efikasnost i donošenje odluka. Ono što se krije u pozadini ovakvih sistema su kompleksne softverske i hardverske arhitekture, Big Data koncepti i algoritmi (Machine Learning, Deep Learning, Natural Language Processing…), modeli i tehnologije koje čine upotrebljivim alate kao što su ChatGPT, autonomna vozila te Virtual i Augmented reality koje danas vidimo. 


Važno je naglasiti da, iako umjetna inteligencija može pružiti značajne prednosti, njegova implementacija zahtjeva pažljivo upravljanje kako bi se osigurala etičnost, transparentnost i odgovornost u korištenju ove tehnologije u poslovanju.  

Umjetna inteligencija u poslovanju donosi ključne prednosti, uključujući povećanu efikasnost kroz automatizaciju procesa te precizniju analizu podataka, što rezultira bržim i informiranijim donošenjem odluka, čime se kompanijama otvaraju nove mogućnosti za inovacije i konkurentske prednosti. 

🎓 Ovu temu će nam približiti prof.dr. Kemal Kačapor sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, sa Katedre za menadžment i informacione tehnologije. 

S nama će biti i Mirsad Beširević, menadžer za razvoj biznisa u Mozaik Startup studiju i suosnivač i CEO u kompaniji Optimizacija d.o.o.:

“Razvoj AI tehnologije je omogućio razvoj velikog broja AI alata koje danas imamo na tržištu. Njihova primarna uloga je da nam asistira u obavljanju poslova i zadataka. Zbog toga primjena AI tehnologije i AI alata u poslovanju je neprocjenjiva, jer čuva jedini resurs koji u poslovanju ne možemo nadoknaditi, a to je vrijeme.” 

Prijavom na meetup, investiraš u svoj profesionalni razvoj i stvaraš temelj za uspješnu primjenu AI-a bez obzira na specifičnosti svoje pozicije. Kroz interaktivne diskusije i Q&A sesije, moći ćeš postavljati pitanja i direktno komunicirati s predavačem.  
Bez obzira da li imaš osnovan startup ili tek razmišljaš o tome, pridruži nam se i saznaj kako umjetna inteligencija utjecati na digitalnu transformaciju u poslovanju. 

S toga se prijavi odmah preko prijavne forme na vrhu članka. 👆 Meetup je besplatan, ali je broj mjesta u Mozaik startup studiju ograničen. 

Preuzeto sa: lonac.pro