Zapošljavanje

Poziv mladima za četveromjesečno stažiranje

Ako ste student završne godine žurnalistike, nedavno ste diplomirali ili ste mladi novinar na početku svoje karijere i tražite šansu da učite od izuzetno predanih medijskih djelatnika i urednika u nekim od najcjenjenijih kuća na Zapadnom Balkanu, prijavite se za ovaj program.

Ovaj će četveromjesečni program, prvo pružiti ključne teoretske osnove, a potom slijedi sistematska, a ipak veoma praktična i realistična demonstracija rada u uvijek užurbanoj redakciji.

Odabrani kandidati dobit će online obuku o osnovama novinarstva od iskusnog međunarodnog trenera na početku samog programa, a provest će pripravnički staž u jednoj medijskoj kući, gdje će dobiti podršku višeg osoblja kako bi razumjeli i učili o nekim od najrelevantnijih uredničkih procesa.

Svi odabrani učesnici dobit će finansijsku podršku tokom svog stažiranja za pokrivanje minimalnih životnih troškova. U slučaju da kandidati trebaju putovati ili se preseliti unutar zemlje tokom trajanja programa, organizatori će također pokriti troškove putovanja i smještaja.

Vrijeme stažiranja je predviđeno da bude od novembra 2020. do februara 2021. godine. Prijaviti se mogu osobe između 18 i 26 godina, a sve važne informacije možete pročitati na linku.

Preuzeto sa: hocu.ba