Događaji

Made in Fabrika Fotografa X – Izložba fotografija u Banja Luci

Rođendan naše škole fotografije tradicionalno slavimo izložbama fotografija naših učenika. Ove godine slavimo deseti, jubilarni rođendan, i nakon Pule i Beogradu, treća u nizu izložbi pod nazivom „Made in Fabrika Fotografa X“ će biti predstavljena publici u Banja Luci.

Na ovoj izložbi ćemo predstaviti jedan grupni projekat koji smo realizovali u okviru Kluba Ljubitelja Fotografije, ali i nastavak tog projekta koji je jedna polaznica samostalno realizovala.

Ja sa žena. Moje ljudsko pravo je…

U projektu “Ja sa žena. Moje ljudsko pravo je…” devet autora je kroz fotografiju kao medij predstavilo svoje viđenje diskriminacije nad ženama, inspirisano ličnim ili iskustvima ljudi iz svog neposrednog okruženja.

Aršini

Ivana Nikolić, kao jedna od autorka koja je učestvovala u projektu “Ja sa žena. Moje ljudsko pravo je…“, je inspirisana ovom izložbom nastavila da razrađuje ovu temu. Kroz seriju autoportreta je uspela da prikaže sa kakvim se sve diskriminacijama susreću žene u današnje vreme.

Otvaranje izložbe je 25.11.2023. u 19h u foajeu Gradskog pozorišta Jazavac u Banja Luci.

Ulaz je slobodan, a posetioci će moći da posete izložbu narednih mesec dana.

O Fabrici Fotografa

Fabrika Fotografa je škola fotografije osnovana 2013. godine u Beogradu. Ideja nam je bila da fotografiju približimo običnim ljudima i pomognemo im da steknu veštinu pomoću koje će moći da izraze svoje stavove, emocije i poglede na svet.

U ovih 10 godina kroz našu školu je prošlo više od 3.900 polaznika koji su pohađali kurseve različitih nivoa i programa. Od 2021. godine smo našu metodologiju preneli i u online okruženje, sa željom da naše iskustvo, ideje i energiju podelimo i sa ljubiteljima fotografije širom planete.

Od samih početaka naše škole smo osmišljavali razne aktivnosti za svršene polaznike naših kurseva kako bismo ih motivisali i inspirisali da nastave da se bave fotografijom. Početkom 2022. godine smo ovo formalizovali osnivanjem “Kluba Ljubitelja Fotografije“, zajednice koja trenutno broji 250 aktivnih članova koji iz meseca u mesec imaju prilike da učestvuju u raznim projektima, izložbama i putovanjima, ali i promovišu svoje ideje široj publici.

Fotografije koje će publika moći da vidi na ovoj izložbi su rezultat višemesečnog zajedničkog rada sa našim polaznicima. Ne samo učenja kako da se koristi foto-aparat, već i kako da on postane moćno sredstvo za izražavanje i komunikaciju sa publikom.

Preuzeto sa: fabrikafotografa.com