Edukacija

Radionica: Od konflikta do povezanosti

Svaki oblik nasilja ostavlja odredjene posljedice na pojedinca koji trpi nasilje. Bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom, socijalnom, elektronskom nasilju, svaki od navedenih oblika ostavlja psihološke posljedice i narušava mentalno zdravlje.

Cilj radionice je razumjeti šta je vršnjačko nasilje, kako ga prepoznati i kako se postaviti u situaciji bilo da se nadjete u ulozi mlade osobe koja trpi ili svjedoči vršnjačkom nasilju.

Koristeći se primjerima priča i analizirajući zadane situacije u kojima su se našle pojedine mlade osobe, kroz timski rad i interakciju sa voditeljem radionice istražićemo, prepoznati i usvojiti korake koji mogu biti od pomoći mladima u rješavanju problema.

Radionica će se održati 29.11. u 18.30 h u prostoru Društvenog centra Rosulje (park Mladen Stojanović). Učešće je besplatno!

Prijavu (ime, prezime, godište i kontakt telefon) poslati na mail: oc@zdravodaste.org najkasnije do 28.novembra do 19h.

Aktivnost realizujemo u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” #MjesneZajednice koji zajednički finansiraju Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Embassy of Sweden in Sarajevo a provodi UNDP Bosnia and Herzegovina

Preuzeto sa: Instagram @zdravodaste