Edukacija

Webinar: Digitalna sigurnost i napadi na novinare/ke

Digitalna sigurnost medijskih redakcija, ali i novinara/ki je od iznimne važnosti. Obraćanje pažnje na sigurnost u online sferi je i više nego neophodna.

Svjesnost o postojanju rizika i važnost zaštite znači sigurnije bavljenje novinarstvom.

Zbog toga vas pozivamo da nam se pridružite u četvrtak, 29.10. u 15h, na četrdesetominutnom webinaru na koje će Marija Herceg, IT ekspertica, govoriti o digitalnoj sigurnosti te šta ona zapravo obuhvaća. Kroz savremene primjere napada na redakcije i novinare/ke slikovito će objasniti značaj fokusa na digitalnu sigurnost. Također će vas uvesti u značaj SAFETAG metodologije i koliko je važna za procjenu rizika digitalnih napada i njegovu prevenciju.

Prijavite se na webinar na ovom formularu kako biste mogli direktno učestvovati u razgovoru. Simultani prevod na Albanski i Makedonski jezik će biti obezbijeđen, dok će govorni jezik webinara biti BHSCG. Webinar ćete također moći pratiti i na Youtube i Facebook kanalu Balkansmedia.org, međutim zbog ograničenosti uživo prenosa nećete moći imati prevod, pa vam savjetujemo da pristupite preko Zoom linka ukoliko vam je potreban prevod na ova dva jezika. Ukoliko ne uspijete učestvovati u razgovoru na ovaj datum snimak videa će biti obazbijeđen na sva tri jezika nakon webinara.

balkansmedia.org

Preuzeto sa: mreza-mira.net