Volontiranje

U Gradišci održana prva edukacija za koordinatore Lokalnih volonterskih servisa

Udruženje Most u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterski programa“ započelo je tromjesečnu obuku za koordinatore Lokalnih volonteskih serivsa. Prva obuka održana je u Gradišci, u prostorijama udruženja, a učesnici iste dolaze iz Banja Luke, Srpca, Laktaša i Gradiške.

Udruženje Most u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterski programa“ započelo je tromjesečnu obuku za koordinatore lokalnih volonterskih serivsa. Prva obuka održana je u Gradišci, u prostorijama udruženja, a učesnici iste dolaze iz Banja Luke, Srpca, Laktaša i Gradiške. Kako kažu iz udruženja prva radionica se sastojala iz upoznavanja polaznika, učenja o volonterizmu i njegovim osnovama, te razvoju timskog duha.

„Na prvoj radionici fokusirali smo se na upoznavanje učesnika. Sveukupno edukacija će trajati tri mjeseca i predviđeno je šest susreta i posjeta LVS-ovima iz Srpca, Laktaša, Banja Luke i Gradiške“, saopštili su iz udruženja Most.

LVS predstavlja skraćenicu za Lokalni volontersi servis, a u Gradišci LVS se nalazi u sklopu Mosta. Inače, udruženje Most teži izgradnji i jačanju civilnih inicijativa i građanskog društva u lokalnoj zajednici.

U toku obuke, polaznici će imati priliku da upoznaju tim iz Volonterskog servisa Gradiška, Laktaši, Srbac i Banja Luka, da upoznaju druge mlade ljude koje imaju slične aspiracije i motivaciju kao i oni. Na ovaj način postaće dio tima svoje organizacije i moćiće raditi na manjim projektima, za početak. Svoje iskustvo sa prve edukacije podijelila je Nina Pilipović, volonterka udruženja Most, koja kaže kako je ova prilika upravo ono što je trebalo mladim aktivistima iz ovih lokalnih zajednica.

„Moram da kažem da je prva edukacija prošla odlično. Upoznala sam neke nove ljude i pobliže razumjela koncept narednih sesija koje ćemo imati. Ovo je divna prilika i drago mi je što sam dio ovog programa, te smatram da će dati dosta benefita svima nama.“

Projekat „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ sprovodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Izvor: Saopštenje