Vijesti

Prijave u toku: Konkurs za studentske stipendije otvoren do 6. decembra

U toku je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama, za akademsku 2023/2024. godinu.

Studenti mogu da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, i to: stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

Kada je riječ o deficitarnim zanimanja za akademsku 2023/2024. godinu, to su: Računarstvo i informatika – Diplomirani inženjer elektrotehnike – 240 ECTS – Računarstvo i informatika; Matematika i informatika, nastavni smjer – Diplomirani profesor matematike i informatike – 240 ECTS i
Tekstilno inženjerstvo, Obućarska tehnologija i dizajn – Diplomirani inženjer tekstilnog inženjerstva – 240 ECTS.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je dostaviti do 6. decembra 2023. godine putem Prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM.

Inače, za stipendije iz budžeta Grada ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

Kompletan konkurs pogledajte OVDJE.

Podsjećamo, konkurs za učeničke stipendije uspješno je okončan, te će Grad u ovoj školskoj godini stipendirati i 1.316 učenika srednjih škola.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka