Vijesti

GIK: E-obuke za učesnike u izbornom procesu

Gradska izborna komisija Banja Luka obavještava sve učesnike u izbornom procesu u osnovnoj izbornoj jedinici 034 B Banja Luka – ovjerene političke subjekte, sve pojedince koji su imenovani u biračke odbore, pojedince koje ovjereni politički subjekti kandiduju za posmatrače, birače i sva druga lica zainteresovana za izborni proces na biračkom mjestu, da je na na internet stranici Centralne izborne komisije BiH (www.obuke.izbori.ba) dostupna mogućnost e-obuka za rad u biračkom odboru.

Navedena obuka višestruko je korisna za sve učesnike u izbornom procesu, a naročito za mlade birače koji će, na lokalnim izborima 15. novembra, prvi put glasati. Gradska izborna komisija Banja Luka, posebno poziva sve pojedince koji su već imenovani u biračke odbore da, do zakazivanja propisanog načina obuke za rad u biračkim odborima, iskoriste mogućnost e-obuke – navedeno je iz GIK Banja Luka.

Dodaju da je korištenje mogućnosti e-obuke, pored niza prednosti za sve učesnike u izbornom procesu, posebno značajno u okolnostima aktuelne epidemije i mogućnosti prepoznavanja načina ponašanja na biračkom mjestu uključujući birače, posmatrače i članove biračkih odbora u njihovim konkretnim zaduženjima.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka