Vijesti

Još jedna oaza za sportiste i rekreativce: U funkciji potpuno obnovljeni tereni kod „K4“

Na radost sportista i rekreativaca u funkciji su potpuno obnovljeni sportski tereni kod „K4“.

– Na ovim terenima smo završili jedan ciklus sportskih terena koje smo obnovili, izgradili ili dodatno uredili. Banja Luka po ovoj infrastrukturi mogu da kažem sija svojim punim sjajem i ovo nas motiviše da dalje nastavimo da radimo – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković prilikom današnjeg obilaska novouređenih sportskih terena kod „K4“.

Kako ističe, ovo je jedan od projekata kojima je gradska administracija završila planirano, a to je da obnovi sve kultune sportske terena po kojima je Banja Luka prepoznatljiva.

-Ovdje smo uložili 200.000 KM jer je riječ o potpunoj obnovi. Možemo reći da smo praktično dobili nove terene, i za košarku, odbojku, rukomet i fudbal, ali i stoni tenis. Ovo je sada pravi raj za rekreativce i sporiste. Takođe, dbili smo i tribine sa više stotina sjedećih mjesta. Zaista ovi tereni sada mogu biti odlično mjesto za neke nove turnire, takmičenja, studentske igre – naveo je gradonačelnik.

Podsjetio je da ova administracija u prethodnom periodu završila obnovu Sokolskog igrališta, terena na Kočićevom vijencu, kod Prirodno-matematičkog fakulteta, u Parku „Mladen Stojenović“ i ovdje kod „K4“.

-Ovome ću dodati i važne sportske terene koje smo radili u naselju Lauš, koje isto na ovaj način imaju sve sadržaje i tribine gdje možemo da pravimo gradske turnire u raznim sportovima. Sa ponosm mogu da kažem i da su počeli pripremni radovi za gradski najveći park, koji će takođe imati ovih sadržaja. Tako da nastavljamo tim putem – zaključio je gradonačelnik.

Direktor „Studentskog centra „Nikola Tesla“ i odbornik u Skupštini Grada Dragoslav Topić kazao je da nakon 40 godina došlo do kompletne rekonstrukcije terena kod „K4“.

-Hvala svima koji su doprinijeli da se ovo realizuje, a mi ćemo se truditi da se domaćinski posluje sa ovim objektom i da sve termine koje ne koriste studenti stavimo na raspolaganje građanima Banje Luke – kazao je Topić.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka