Vijesti

Artan Lili u KSB-u 25. novembra

Artan Lili će u subotu 25. novembra nastupiti u banjalučkom klubu KSB.

“Nakon više od 2 godine ponovo dolazimo u Banja Luku. U sklopu regionalne turneje u kojoj obeležavamo 10 godina rada benda, na red je došla i Banja Luka. Presrećni smo zbog toga i kao i obično spremamo se da napravimo strašnu žurku! Svi koji nas znaju, znaju da stalno podižemo standarde naših nastupa pa će tako biti i ovoga puta. Sviraćemo nove stvari, ali i staru, dobro poznatu selekciju proverenih hitova. Dakle, najjača žurka stiže uskoro, kupite karte na vreme jer je kapacitet ograničen. Vidimo se u KSB-u!” – izjavili su članovi benda euforično najavljujući nastup.

Od kako je njihov prvi singl Džoni objavljen u novembru 2012. godine Artan Lili je nesumnjivo jedan od najčešće pominjanih sastava u regionu kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Artan Lili trenutno objavljuju singl-spotove sa 3. albuma u saradnji sa kolegama sa scene.  Singl “Rokenrol posle rokenrola” je nastao u saradnji sa  Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers, dok su singl “Otrov” realizovali sa Nikolom Vranjkovićem. Poslednji u nizu, singl “Hardkor i pank” je nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem, frontmenom grupe Bjesovi.

Artan Lili završene pjesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pjesme “Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasjela na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je prije njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.
 
Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” “New Deal” i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Prodaja ulaznica za nastup benda Artan Lili u KSB po cijeni od 15,00 KM, počeće od ponedjeljka /16. oktobar/, putem prodajnog sistema www.gigstix.ba – online, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH. Takođe, ulaznice će se moći mogu kupiti i u KSB-u.

U narednom periodu očekuje nas još sjajnih nastupa u KSB-u. Sve informacije o programu koji nas očekuje pratite na https://www.facebook.com/okteammusic/

Izvor: Saopštenje