Ostalo

Prilika za finansiranje za mlade preduzetnike/ce

Fondacija 787, po prvi put ikada u Bosni i Hercegovini, implementira „Investment Readiness“ program koji u fokus stavlja pripremu bh. preduzetnika/ca za prve investicije i finansiranje biznisa. Ovaj program je namijenjen za 16 mladih preduzetnika/ca iz cijele BiH (između 20 i 35 godina starosti), bez obzira da li imaju registrovan biznis ili ne.

Kroz niz višemjesečnih aktivnosti, učesnici/e će steći znanja, vještine i strategije potrebne za prikupljanje odgovarajuće vrste i iznosa finansijskih sredstava, a sve s ciljem da svoje poslovanje unaprijede, osnaže i podignu na veću razinu. Također, učesnicima/ama će biti omogućeno i uspostavljanje dragocjene mreže profesionalnih kontakata, koji mogu u budućnosti podržati njihove preduzetničke aktivnosti.

Program obuhvata četiri mjeseca intenzivnog rada i prolaska kroz učesnicima/ama prilagođene aktivnosti i stručnu obuku, dok drugi dio programa podrazumijeva praktičan rad na prikupljanju sredstava uz konstantnu superviziju i online konsultacije. Očekuje se da će preduzetnici/e biti u mogućnosti tokom programa obezbjediti neki od izvora finansiranja za svoj biznis.

Kao prva aktivnost programa je planiran trodnevni trening u novembru u Sarajevu, čije će održavanje biti omogućeno uz poštivanje epidemioloških mjera, neophodnih za suzbijanje širenja COVID-19 virusa.

Ukoliko želite postati dijelom „Investment Readiness” programa, potrebno je da dostavite prijavu u elektronskoj formi na e-mail adresu Fondacije 787 info@fondacija787.ba sa naznakom „Investment Readiness prijava“ najkasnije do nedjelje, 25.10.2020. godine.

Prijava treba sadržavati:

  • Curriculum Vitae
  • Kratki opis biznisa i polja djelovanja (do 150 riječi)
  • Kratki opis vašeg tima i uloge pojedinaca/ki (do 100 riječi)
  • Kratko obrazloženje koji iznos i tip investicije je potreban vašem biznisu (do 100 riječi)
  • Kratko obrazloženje motiva za učešće u ovakvom programu (do 300 riječi)

NB: Organizator pokriva troškove prevoza i smještaja učesnika/ca Programa.

Više detalja klikom na ovaj link.

Preuzeto sa: CERK