Događaji

Sarajevo Unlimited – Prijave su otvorene!

Institucije, tržišni lideri, zvijezde industrija iz oblasti tehnologija i preduzetništva, predstavnici međunarodnih organizacija i mladi osmu godinu za redom čine Sarajevo Unlimited. Unlimited će se održati 8. novembra 2023. godine u hotelu Holiday.

Događaj

08.11.2023. 08:00 – 08.11.2023. 17:35

Uživo

Link događaja

Hotel Holiday

Besplatnu registraciju na forum možete izvršiti putem sljedećeg linka.

Kroz takmičenje Smart-up Sarajevo koje prethodi forumu, organizatori okupljaju inovativne mlade ljude koji će predstaviti sjajne ideje iz oblasti savremenih tehnologija, ICT-a, e-uprave, pametnog saobraćaja i drugih.

Ove godine bit će upriličena svečana dodjela nagrada u nekoliko kategorija na svečanoj ceremoniji otvaranja 8. Sarajevo Unlimited Foruma.

“Već osmu godinu na forumu predstavljamo uspješne modele poslovanja, nove trendove sa akcentom na tehnologije, te dajemo značajnu mogućnost razmjene iskustava na međunarodnom i regionalnom nivou, ali i svjetskom – iz različitih oblasti ujedinjenih između inovacija, tehnologija i poduzetništva. Na ovaj način ostvarujemo iznimno jačanje saradnji, što već i samo po sebi privlači i unapređuje investicije”, navode organizatori.

Osmi Sarajevo Unlimited stavlja u fokus na savremene tehnologije, nove modele poslovanja i iskustva profesionalaca u vodećim kompanijama svijeta koja će učesnicima biti predstavljena kroz keynotes.

Pored zanimljivih workshops za 3D printing industriju i aditivne tehnologije, sjajni paneli očekuju vas na dan konferencije koji će biti fokusirani na E upravu, Primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, Turizam 4.0, Pametni saobraćaj, E-commerce, te Copyrights.

Besplatnu registraciju na forum možete izvršiti putem sljedećeg linka.

“Vlada Kantona Sarajevo je naš najveći institucionalni partner te daje izniman doprinos realizaciji ovogodišnjeg Foruma, uz podršku i partnerstvo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ponosni smo da su naši ovogodišnji partneri BH Telecom, Huawei, EU Delegacija, Evropska unija i vlada SR Njemačke, AMUS, Porsche, EP Mobile, Core, NLB banka, Ananas, E – Commerce asocijacija Bosne i Hercegovine, te E – Commerce Asocijacija Sjeverne Makedonije, Mozaik Fondacija i 3D Republika”, naveli su.

Tokom Sarajevo Unlimiteda, mladi ljudi, poduzetnici i student će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima Digitalnih inovacijskih habova (DIH) iz BiH, koji su uspostavljeni i podržani kroz projekat Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME, sufinansiranog od strane Evropske unije i vlade SR Njemačke, te saznati više o prilikama, izazovima i mogućnostima saradnje u digitalnom dobu.

Pozivaju vas da iskoristite priliku jer učešće na 8. Sarajevo Unlimited konferenciji znači ulazak u svijet inspirativnih svjetskih i domaćih primjera izvanrednih praksi i iskustava, te otkrivanje svježih ideja i inovativnih poslovnih modela u ključnim oblastima tokom ovog vremena ekspanzije tehnologija.

Sve relevantne informacije su dostupne i putem službene web stranice foruma – posjetite našu webstranicu kako biste saznali više.

Preuzeto sa: lonac.pro