Vijesti

Film o Banjaluci osvojio prvu nagradu u Portugalu

Promotivni film o turističkim potencijalima Banjaluke pod nazivom “Razglednica iz Neodoljive”, osvojio je prvu nagradu za promociju turističke destinacije u oblasti urbanog turizma na 16. ART&TUR internacionalnom festivalu turističkog filma koji je održan u Portugalu.

Ovaj film kreirali su Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, JU Turistička organizacija grada Banjaluka i grad Banjaluka.

Scenario prati odluku mladog bračnog para iz inostranstva koji dolazi prvi put da posjeti grad Banjaluku. Ono što ih dočekuje prevazišlo je sva njihova očekivanja….

“Ovaj festival jedan je od najprestižnijih događaja u svijetu u oblasti promocije audio-vizuelnog sadržaja turizma”, kazali su organizatori.

Valentina Aničić, savjetnica gradonačelnika, poručila je kako je ova nagrada od velikog značaja za grad.

“Za nas je osvajanje ove prestižne nagrade od izuzetnog značaja, a posebno zbog toga što je veliki broj učesnika iz raznih zemalja spoznao da Banjaluka ima veliki broj aktivnosti, te smo sigurni da će upravo svi oni odlučiti da u što skorije vrijeme obiđu grad na Vrbasu. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti sa različitim aktivnostima promovisanja Banjaluke kao poželjne turističke destinacije na različitim manifestacijama”, kazala je ona.

Film o Banjaluci imali su priliku da vide svi učesnici ovog festivala iz različitih krajeva svijeta.

“Cilj kreiranja ovog filma bio je promocija i predstavljanje grada Banjaluke svijetu kako bi se doprinijelo tome da što više ljudi iz svih krajeva svijeta ovaj film pogleda, te da na kraju dođu u naš grad i obiđu i iskuse sve atrakcije prikazane u filmu”, kazali su iz Gradske uprave.

Šesnaesti ART&TUR internacionalni festival turističkog filma je, kako objašnjavaju, manifestacija na kojoj učestvuju stotine turističkih filmskih stvaralaca iz cijelog svijeta.

“Ovaj festival je jedan od deset najvećih festivala iz oblasti turizma i dokumentarnog filma, koji je punopravni član CIFFT-a, Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na kojem je ove godine učestvovalo oko 300 učesnika iz različitih zemalja svijeta i iznenađujuće veliki broj učesnika van Evrope: iz Južne Amerike, Afrike i Azije”, kazali su oni.

Preuzeto sa: nezavisne.com