Vijesti

Radio amaterski klub „Nikola Tesla“ u subotu prezentuje svoje aktivnosti i opremu na Trgu Krajine

Povodom obilježavanja godišnjice od razornog zemljotresa koji je pogodio Banju Luku 27. oktobra 1969. godine i jubileja 75 godina od osnivanja Radio amaterskog kluba „Nikola Tesla“ iz Banje Luke, iz tog kluba pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na Trgu Krajine u subotu, 28. oktobra od 9.00 časova.

-Izložićemo autentičnu opremu, koja je tada korištena za uspostavljanje prvih komunikacijskih veza nakon razornog zemljotresa i ukazaće na značaj, koji su radio amateri imali u uspostavljanju komunikacija nakon što je postojeća infrastruktura bila uništena. Na štandu će biti prikazane autentične fotografije koje su obilježile naše postojanje, od osnivanja radio kluba pa do danas. Takođe će biti izloženi i autentični radio uređaji, koji su korišetni tada, kao i novi radio uređaji koje koristimo danas – saopštili su iz Kluba.

Kako su saopštili, svi zainteresovani koji budu pristuni moći će praktično da vide kako to izgleda, uspostaviti vezu radio uređajem, kao i koje su to prednosti i noviteti radio tehnike danas.

-Ovom prilikom želimo svim našim građanima i posjetiocima da prezentujemo naš rad tokom 75 godina postojanja i značaj radio amatera u društvu danas, kao i značaj radio amatera u slučaju prirodnih nepogoda ili sličnih nemilih događaja kada otkažu svi regularni vidovi komunikacija koji su trenutno dostupni u savremenom društvu – zaključili su u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka