Edukacija

Akademija mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine

Jeste li mlada osoba koja želi napraviti pozitivne promjene na polju dijabetesa u vašoj zajednici? Želite li naučiti više o tome kako možete biti mladi ambsador dijabetesa i napraviti promjenu u zajednici? Ako jeste, imamo savršenu priliku za vas!

U periodu od 23 do 27 novembra, održat će se akademija mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine, u Brčkom.

Naš program akademije mladih lidera dijabetesa osmišljen je posebno za mlade ljude poput vas koji žele da steknu osnovna znanja iz oblasti dijabetesa, komunikacije i odnosima s medijima i tako izgrade svjetliju budućnost za sebe i svoju zajednicu. Imaćete priliku da radite sa profesionalcima iz oblasti zdravstva, sporta, marketinga, medija i naučite o dijabetesu, digitalnom marketingu, liderstvu, volonterizmu, aktivizmu i radu s medijima.

Udruženje dijabetičara Brčko će obezbijediti materijale za obuku, smještaj, hranu, kao i osvježenje prisutnima.

Pored toga, udruženje dijabetičara Brčko će dodijeliti certifikate o pohađanju svim učesnicima koji uspješno završe akademiju.

Mlade osobe sa dijabetesom koje imaju bosanskohercegovačko državljanstvo se ohrabruju da se prijave putem aplikacionog formulara.

Akademija je zamišljena u vidu teorijskih predavanja, praktičnih radionica i sportskih aktivnosti.

Detaljnije informacije možete dobiti na instagram profilu @aka_mladihlideradijabetesa_bih facebook profila Udruženja dijabetičara Brčko ili putem mail-a: udruzenjedijabeticarabrcko@hotmail.com .

Prijaviti se možete putem obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScskN8qkOy9EDG0AC-Sy7hF2ZgFHBqgObsz- mYnA5YeJRSn-w/viewform

Preuzeto sa: mreza-mira.net