Vijesti

Banjaluka dobija Čarobnu ulicu, evo gdje i zašto

Banjaluka bi od sutra mogla imati ulicu neobičnog naziva.

Udruženje građana “Klub budni” dostavilo je Odjeljenju za komunalne poslove Grada Banjaluka prijedlog za dodjelu naziva ulici u naselju Pavlovac koja vodi do Suturlije koja bi se, ukoliko se predloženi naziv usvoji na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada, zvala Čarobna ulica.

Kako su naveli u prijedlogu za naziv, Čarobna ulica bi dobila ovakav naziv iz razloga što obiluje čarobnim prirodnim ljepotama, ljekovitim biljem i nestvarnim izvorima pitke vode.

“Ova ulica predstavlja put koji vodi prema prema rijeci Suturliji i popularnom buku (kupalištu) na istoj. Stanari ove ulice pokazuju gotovo čarobnjačke vještine da makadamski put, nakon svake kiše, svojim rukama vrate u vozno stanje, a kupalište, nakon svakog roštiljanja posjetilaca, iz deponije pretvore u prirodni biser”, navelo je Udruženje “Klub budni” u svom prijedlogu.

Nakon izvršenog uvida u predmetnu dokumentaciju, Odjeljenje za komunalne poslove je postupilo u skladu sa članom 5. stav 3. Odluke o određivanju i obilježavanju imena naselja, ulica i trgova i označavanju zgrada brojevima („Službeni glasnik Grada Banjaluke“, br. 24/18), te je nadležnoj komisiji dostavilo prijedlog naziva nove ulice.

Komisija za davanje prijedloga naziva ulica, naselja i trgova, razmatrajući dostavljeni prijedlog, na sjednici održanoj dana 24.07.2023. godine, jednoglasno je prihvatila predloženi naziv ulice, i to kako slijedi:

“S obzirom na to da su ispunjeni svi uslovi propisani Odlukom o određivanju i obilježavanju imena naselja, ulica i trgova i označavanju zgrada brojevima, te da je prijedlog naziva nove ulice jednoglasno usvojen od strane Komisije za davanje prijedloga naziva ulica, naselja i trgova, smatramo da je opravdano dodijeliti ulici naziv kao u tački 1. dispozitiva”, navodi se u materijalima za sutrašnju sjednicu Skupštine grada Banjaluka.

(Mondo)

Preuzeto sa: mondo.ba