Događaji

Festival poljskog filma “Visla” u Banjaluci

Program festivala sastoji se od najnovijih poljskih filmova koji su već osvojili srca ne samo poljskih, već i stranih gledalaca.

Udruženje Poljaka Banjaluka u saradnji sa organizacijom Visla iz Varšave, organizuje Festival poljskih filmova “Visla”, koji će biti održan Domu omladine u Banjaluci od 24. do 26. oktobra 2023. godine.

Program festivala sastoji se od najnovijih poljskih filmova koji su već osvojili srca ne samo poljskih, već i stranih gledalaca.

Udruženje Poljaka je saopštilo da će gledaocima otkriti odlične debije i nove filmske slike autora koji već imaju bogatu kolekciju filmskih nagrada.

Kako se dodaje u saopštenju, program festivala uključuje najbolje poljske produkcije posljednih godina koje su osvojile priznanje ne samo među domaćom nego i stranom publikom.

-Filmski ekran, neće približiti gledaocima samo predivna djela, nego i samu Poljsku – bogat krajolik zemlje i šarenilo njenih stanovnika. Upravo u kinu se isprepliću kao u kaleidoskopu zabavne i gorke priče, uzbudljive i zastrašujuće, mistične i istorijeske, sarkastične i one bez ironije, ponekad pune uspjeha, a ponekad bolnog poraza. Otkrićemo gledaocima odlične debije i nove filmske slike autora koji već imaju bogatu kolekciju filmskih nagrada. Zajednički naziv za sve filmove ‘Wisle’ će biti istinite emocije, izražajni junaci i refleksije utisaka koje će ostati nakon projekcija – navodi se u saopštenju.

Za sva tri dana trajanja Festivala ulaz je besplatan za sve zainteresovane.

Preuzeto sa: blink.ba