Volontiranje

Volonteri CDMP-a Laktaši pomogli pri realizaciji trke „Laktaši Summer run 2023“

Mnogobrojni volonteri “Centra za djecu, mlade i porodicu Laktaši“ i ove godine odazvali su se pozivu te pomogli pri realizaciji događaja pod nazivom „Laktaši Summer Run 2023“.

Trka „Laktaši Summer Run“ je u ovom gradiću zaživjela prije par godina, a pozitivan duh ovog događaja prešao je i na mlade koji su se rado odazvali i ovogodišnjem pozivu za volontere.

Kako kažu iz organizacije ove godine ispred Centra bilo je angažovano 14 volontera, te 13 članica Odbojkaškog kluba Laktaši, te 5 volontera Centra za društveni razvoj.

„Odazvao se veliki broj mladih koji su bili podrška u svim segmentima pripreme i realizacije trke, od registracije učesnika i izdavanja startnih paketa i osvježenja do podrške na stazi i dodjele medalja“. Pored standardnih trka od deset i pet kilometara tu je bila i humanitarna trka pod nazivom „Trčimo za Mrkinu djecu“, a među učesnicima su se mogli pronaći i mališani koji su učestovali u trci pod nazivom „School Run“. Iz Centra poručuju kako su ponosni na svoje volontere, te da je za njih to bio jedan uspješan i sjajan dan kojim su uspjeli ispromovisati sport kao važan segment za razvoj mladih, ali i humanitarni rad koji je bio prožet kroz događaj.

Priča je nastala u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ koji sprovodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih „KULT“.

Izvor: Saopštene