Vijesti

Besplatne radionice za djecu

Udruženje građana “Zdravo da ste” Banja Luka realizuje projekat “Klubovi za djecu i porodicu”.

Kako su saopštili iz ovog udruženja, u prostoru Resursnog centra za djecu i mlade (Dom kulture u Dragočaju), mjesnoj zajednici Centar 1 i omladinskom centru Zdravo da ste (Park Mladen Stojanović), redovno se odvijaju aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvoja pozitivnih životnih vještina.

-Cilj projekta je obezbjeđenje psiho-socijalne i razvojne podrške djeci i porodici, te smanjenje rizika od društveno neprihvatljivog ponašanja među djecom kroz razvoj mjesta u zajednici koja nude aktivnosti prevencije i kontinuirane podrške razvoju ličnosti djeteta – ističu iz udruženja.

Kroz ovaj projekat, Zdravo da ste omladinski centar nudi i uslugu besplatnih psiholoških savjetovanja za djecu i roditelje koji se takođe provode na ove tri lokacije.

-Ovom uslugom želimo da ponudimo prostor i vrijeme za razgovor o bitnim temama djeci ali i problemima/izazovima sa kojima se suočavaju djeca i roditelji – ističu i dodaju da individualne razgovore sa djecom i roditeljima obavlja psiholog, a teme savjetovanja/razgovora mogu biti: vršnjački odnosi, problemi u školi, strah i nesigurnost, povučenost, problem u porodici, agresija, emocije, pubertet, rad na sebi-sticanje radnih navika, usvajanje zdravih navika, planovi za budućnost, rad na izgradnji samopouzdanja, odnos roditelj- dijete (vaspitanje), kako se nositi sa stresom, pritiskom okoline.

Svi zainteresovani mogu se detaljnije informisati o rasporedu održavanja besplatnih radionica ili zakazati svoj termin za savjetovanje putem broja telefona 051/218-363, fejsbuk stranice Zdravo da ste OC, te putem i-mejla: oc@zdravodaste.org.

Projekat se realizuje u partnerstvu i uz podršku Grada Banja Luka a aktivnosti se odvijaju kontinuirano ponedjeljkom, srijedom i petkom do kraja februara 2021. godine.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka