Vijesti

Premijera predstave „Kroz život sa Veljom“ otvara festival „Zaplet 15“

Premijerom predstave „Kroz život sa Veljom“ u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac i Gradskog pozorišta Gradiška, 20. oktobra biće otvoren ovogodišnji Međunarodni festival glumca „Zaplet 15“.

Ispred Gradskog pozorišta Jazavac, direktor festivala Dragana Marić, poručila je da početak pozorišne sezone u Gradskom pozorištu Jazavac obilježavaju sa dva važna događaja i to premijerom nove predstave i festivalom „Zaplet 15“.

-Na ovogodišnjem „Zaplet Open“ publika će, baš kao i proteklih godina, uživati u najboljim glumačkim kreacijama koje su nastale u predstavama iz regiona – kazala je ona.

Iskoristila je priliku da najavi i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Perice Ivanovića „Jazavac u jazavcu“, čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i program „Razgovor sa glumcima“, u sklopu kojeg će se predstaviti Branka Katić, Andrija Milošević i Slavko Štimac.

Iz Gradskog pozorišta Jazavac poručuju kako ove godine stručni žiri čine glumica Maja Ristić, teoretičarka pozorišta, Mladen Miljanović, višemedijski umjetnik i glumica Narodnog pozorišta Republike Sprkse Smiljana Marinković.

Dodaju i to kako premijerom kabaretske predstave „Kroz život sa Veljom“ 20. oktobra obilježavaju 17. godina rada ove pozorišne kuće u kojoj glavnu ulogu igra, kako su naveli iz Gradskog pozorišta „Jazavac“, jedan od najvjernijih saradnika i prijatelja, Velimir Blanić.

Festival „Zaplet 15“ trajaće od 20. do 26. oktobra.

Kompletan proram Gradskog pozorišta „Jazavac“ pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka