Grantovi

Western Balkans Youth Cultural Fund

RYCO ima novi poziv za grantove. Ovaj put nagrađujemo pojedince i organizacije aktivne u polju kulture.

Western Balkans Youth Cultural Fund
Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) pokreće novi projekat „Omladinski kulturni fond Zapadnog Balkana“.

Riječ je o višegodišnjem projektu, koji finansira njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, a koji je namijenjen kulturnim praktičarima i organizacijama civilnog društva iz oblasti kulture.

Cilj projekta je da podrži kulturni aktivizam mladih i kreativna rješenja za goruća društvena i politička pitanja na Zapadnom Balkanu, doprinoseći regionalnoj saradnji, interkulturalnom dijalogu, izgradnji mira i pomirenju.

RYCO je predstavio novu inicijativu na uvodnom događaju u Tirani ovog vikenda, a sve informacije o projektu i zvanično apliciranje započinje od četvrtka 12. oktobra, pa budite ažurni i provjeravajte zvaničnu web stranicu RYCO-a. Projekat Omaldinskog kulturnog fonda Zapadnog Balkana trajaće do 2026. godine, sa nekoliko otvorenih poziva svake godine.

Više informacija možete dobiti i na info sesiji koju lokalna kancelarija RYCO-a u Sarajevu realizuje sljedeće sedmice u četvrtak, 19. oktobra sa početkom od 11:00 časova u prostorijama Europe Housa Sarajevo.

Dan nakon toga je planirana i trodnevna radionica sa kulturne praktičare i predstavnike OCD-a iz oblasti kulture koji žele već sada početi raditi na razvoju svoje aplikacije. Kulturni praktičari se mogu prijaviti za grantove do 3.000 eura, dok se OCD mogu prijaviti za grantove do 6.000 eura. Prijave će biti otvorene do 12. novembra preko RYCO web stranice www.rycowb.org.

Kako biste obezbijedili svoje mjesto na nekom od ovih događaja registrujte se putem sljedećeg LINK-a.

Radujemo se vašim prijavama.

Preuzeto sa: lonac.pro