Vijesti

Veliki uspjeh filma “Točak snova” braće Bogdanović

Mladi redateljski dvojac Milan Bogdanović i Ognjen Bogdanović, inače diplomirani dramaturg, ostvario je veliki uspjeh kratkim igranim filmom “Točak snova”. Naime, ovaj film braće Bogdanović izabran je u takmičarski dio prestižnog talijanskog Mitreo Film Festivala.

Nedugo nakon što je priopćeno kako je u širokoj i iznimno snažnoj konkurenciji ovaj film odabran u najužu selekciju stigla je nova sjajna vijest. “Točak snova” izabran je među brojnim prijavama i za prikazivanje na 9. Tuzla Film Festivalu. Ovaj festival je za relativno kratak period stvorio respektabilan ugled te važi za jedan od najkvalitetnijih filmskih festivala u zemljama okruženja.

Veliko je ovo priznanje za mladu braću Bogdanović, ali i njihovu matičnu kuću, DIS teatar iz Banja Luke.

Film “Točak snova” nam govori priču o dva životna prijatelja. O svakodnevnici koja je često dosadna i naporna, ali nam i daje šansu za izlazak iz tog svijeta realnosti. Ovi momci nas fantazijom vode kroz igru, prepunu adrenalina, ali bez nedostatka emocije. Uče nas o tome da jedan trenutak može uljepšati dan, preobraziti nedostatak u maštu i izvući osmijeh škrtoj realnosti. Dva prijatelja, dva života.

Preuzeto sa: vitez.info