Vijesti

Sve je spremno za 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banja Luka“

Projekcijom dokumentarnog filma „Treća sreća” u režiji Davida Todorovića iz Crne gore, u četvrtak, 12. oktobra sa početom od 19.00 časova u bioskopu „Sinestar“ biće otvoreno 12. izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banja Luka”.

-Na ovogodišnji filmski konkurs prijavljeno je ukupno 454 filma iz svih krajeva svijeta. U okviru filmskog programa na festivalu u Banjoj Luci premijerno biće prikazano 17 filmova, koji mijenjaju perspektive i ruše predrasude. Filmovi su visokog umjetničkog kvaliteta. Igrani su, animirani i dokumentarni – ističu organizatori.

Pored projekcije filmova publiku očekuje i zanimljiv prateći program festivala.

-Naredna dva dana, 13. i 14. oktobra, festival će biti nastavljen na istoj lokaciji, u bioskopu „Sinestar“. Panel diskusija „Kultura dostupna svima”, sa gostima iz svijeta kulture, umjetnosti, književnosti, na programu je 13. oktobra sa početkom u 19.00 časova u Sinestaru. U revijalnom dijelu filmskog programa posjetioci će imati priliku da pogledaju dokumentarni film „Neki novi Brodvej” u režiji Denisa Bojića, nakon čega će uslijediti razgovor sa Denisom Bojićem i Zoranom Jelićem – dodaju organizatori.

Projekat je dio regionalne mreže Filmski festival „Uhvati film” koji realizuju partnerske organizacije iz regiona: KAO „Parnas” (Novi Sad), Udruga „Spirit” (Rijeka), HO „Partner” (Banja Luka) i NVU „Art 365” (Podgorica).

Ulaz na sve projekcije i prateći program je besplatan, a održavanje festivala podržao je Grada Banja Luka.

Festival traje do 14. oktobra.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka