Vijesti

Još jedan raj za sportiste i rekreativce: Sportski tereni kod PMF-a u sasvim novom ruhu

Sportsko igralište kod Prirodno-matematičkog fakulteta, koje je godinama čekalo na obnovu – dobilo je potpuno novo ruho.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da nakon obnovljenih sportskih terena kod Sokolskog doma, u naselju Kočićev vijenac, te u Parku „Mladen Stojanović“, rekreativci i sportisti su na lokaciji kod Prirodno-matematičkog fakulteta dobili još jedno uređeno igralište.

-Uskoro će biti završena i obnova igrališta kod K4. Nekako nam je smetalo da je ovo igralište u blizini Parka „Mladen Stojanović“, koji je dobio sasvim novo ruho – bilo godinama gotovo prazno i zapušteno. Prepoznali smo to i uložili 110.000 KM da obnovimo teren, i odbojkaški, košarkaši i fudbalski, da uradimo hortikulturu i da zamijenimo sve ono što je bilo potrebno. U principu, izgradili smo novo igralište, koje će biti i na korist studenata i zaposlenih na PMF-u, ali i svih drugih sugrađana – poručio je gradonačelnik.

Ovom prilikom, zahvalio je svima sa PMF-a, koji su nam dali podršku u ovom projektu.

-Do kraja godine, sa K4 terenima napravili smo jednu integralnu sredinu i kažemo da smo sva kultna, najljepša, najvažnija sportska igrališta obnovili i neka sve generacije dođu ovdje i uživaju – zaključio je gradonačelnik.

Aleksandra Petrašević u ime dekana Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci zahvalila je Gradu na obnovljenim terenima.

-Vjerujem da će ovaj teren dobiti svoju prvobitnu funkciju, sportsko-rekreativnu, gdje će zajedno uz naše studente i radnike ovdje da se pridruži i veliki broj djece, omladinaca i odraslih koji se bave sportom i koji vole sport. Terene koriste i učenici Građevinske škole. Zaista, ovdje sada sve lijepo izgleda – kazala je Petrašević.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka