Vijesti

Prvi dan „Jesenje sonate“: U srijedu koncert beogradskog kamernog ansambla „Gudači Svetog Đorđa“

Sve je spremno za Šesti internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“, koji će u Kulturnom centru Banski dvor biti održan od 4. do 8. oktobra, a ovogodišnji festival će u srijedu 4. oktobra otvoriti renomirani beogradski kamerni ansambl „Gudači Svetog Đorđa“.

-Sa tradicijom dugom pune tri decenije ovaj reprezentativni muzički ansambl iza sebe ima preko 1.600 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu a njihov repertoar obuhvata djela iz različitih stilskih epoha, od baroka do savremene muzike. Na njihovom repertoaru se obavezno nalaze i kompozicije srpskih autora, među kojima je nemali broj njih koje su namjenski komponovane i posvećene upravo ovom ansamblu – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako je umjetnički direktor i šef dirigent „Gudači Svetog Đorđa“ od 2022. godine je svjetski priznati umjetnik i najuspešniji srpski dirigent današnjice Srboljub Dinić.

Ulaznice za sve festivalske večeri možete kupiti na biletarnici Banskog dvora po cijeni od 7 KM, svakim radnim danom, osim vikendom od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka