Vijesti

Narodna skupština RS usvojila Nacrt zakona o NVO

Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija (NVO) usvojen je danas na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Za zakonsko rješenje kojim se predviđa uspostava posebnog registra neprofitnih organizacija glasalo je 48 poslanika, protiv je bilo 11, a šest uzdržano.

Prihvaćen je Zaključak Kluba poslanika SNSD o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu raspravu, koja će biti sprovedena u roku od 30 dana.

Narodna skupština Republike Srpske je na petoj redovnoj sjednici usvojila još nekoliko zakona, nacrta zakona, izvještaja, kao i Program fiskalne konsolidacije za period od 2024. do 2026. godine.

Usvojeni su Zakon o Fondu solidarnosti Republike Srpske, Zakon o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, Zakon o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti, Zakon o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima.

Narodna skupština izabrala je Zorana Gvozdenovića za zamjenika pravobranioca Republike Srpske, sa sjedištem zamjenika u Banjaluci, na period od četiri godine, a Bojanu Rauš Pilipović za zamjenika pravobranioca Republike Srpske, sa sjedištem zamjenika u Prijedoru, na period od četiri godine.

Slobodan Šaraba izabran je za člana Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, na period od pet godina.

Preuzeto sa: nezavisne.com