Korisno

Zbog čega je “spremnost za učenje” u današnje vreme jedna od najvažnijih kvaliteta?

Spremnost za učenje novih veština je jedna od najbitnijih osobina koju poslodavci traže prilikom zapošljavanja. Možemo istaći da je vrlo cenjena.

Živimo u takvom vremenu u kojem se dešavaju brze promene, pogotovo u poslovnom okruženju.

Tehnologija se neprestano menja, da ne spominjemo ekonomiju. Pojavljuju se novi trendovi. Sve to utiče na zahteve i potrebe na tržištu rada.

Oni koji su spremni učiti nove veštine su u prednosti, jer se brže prilagođavaju promenama.

Oni koji neprestano uče vrlo često su motivisaniji i produktivniji. Imaju veliku želju za usavršavanjem što im omogućava da napreduju na poslu i u karijeri.

A samim tim mogu dati svoj doprinos kompaniji, čime one mogu ostvariti konkurentsku prednost. Kompanije ili organizacije postaju konkurentnije.

Zamislite samo šta sve kompanija ili organizacija, koja ima tim ljudi i zaposlenika spremnih na učenje novih veština, može postići.

Brže reagovanje na promene na tržištu, inovacije, više projekata, veće projekte, i slično, što može dovesti do dugoročnog uspeha i rasta.

I na kraju, spremnost za učenje novih veština je ključna za lični razvoj pojedinca. Zaposlenici mogu unaprediti svoje karijere.

Oni koji su spremni ulagati u svoju edukaciju i razviti nove veštine povećavaju svoju vrednost na tržištu rada, a i ostvaruju svoje profesionalne ciljeve.

Dinamično radno okruženje zahteva da budete spremni da učite nove veštine i stičete nova znanja.

Smatrajte ovu osobinu nezaobilaznom u svakom pogledu.

Poslodavci i kompanije je već odavno cene.

Spremni za učenje novih veština?!

Preuzeto sa: milosblagojevic.com