Takmičenja

Otvorene prijave na BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

BalCannes nastavlja s razvojem u službi isticanja kreativnih potencijala regije – otvorene su prijave za najkvalitetnije kreativne projekte! Službeno je dostupan pravilnik ovoga velikog regionalnog natjecanja kreativnosti, koji će ponovno zasjati u kompetitivnijem svjetlu i definirati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

Uoči prezentacija na kojima su predstavnici zemlja natjecateljica BalCannesa na Weekend Media Festivalu pružili presjek ključnih trendova u pojedinoj zemlji članici BalCannesa, u Rovinju su i službeno otvorene prijave za novo izdanje natjecanja koje će još jednom ujediniti regiju u kreativnosti, ističući najbolje komunikacijske prakse.

„BalCannes je postao broj 1 projekt koji ocrtava kreativni mozaik ovih prostora”, poručila je Dunja Ivana Ballon, članica Organizacijskog odbora BalCannesa i direktorica Dana komunikacija, na kojima se BalCannes od ove godine održava. „Slušali smo tržište i zajedno s nekima od najboljih stručnjaka iz pet zemalja definirali BalCannes koji je okrenut napretku i budućnosti uz novu strukturu kategorija i pravilnik, koji su najbolji dosad. Ovaj je projekt stvoren za vas, stoga ne oklijevajte s prijavama – pokažite svima što znate.“

NOVE TRŽIŠNE KATEGORIJE: CRISIS RESPONSE, AUTOMOTIVE, IT

U skupinu I. Market Mosaic, koja projekte vrednuje i nagrađuje prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkuriraju na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija poput Korporativnih komunikacija, uvrštene su i tri nove kategorije: Crisis Response, koja će okupiti projekte kojima je cilj bio odgovoriti na krizne situacije pružanjem informacija, podrške i smjernica pogođenom stanovništvu i drugim dionicima; Automotive, u koju će se smjestiti novi projekti koji tematiziraju automobilsku industriju te IT, kategorija koja će se posebno usmjeriti na tehnološke inovacije. Natjecateljima će u ovoj skupini biti dostupno čak 15 kategorija.

NOVA SKUPINA: POSITIVE CHANGE MOSAIC

Prošla je natjecateljska sezona BalCannesa posebno reflektirala činjenicu da su kreativci u regiji usmjereni na društvenu odgovornost. Zbog velikog broja prijavljenih, ali i visoko ocjenjenih prijava u kategoriji Social Responsibility, natjecanje od ove godine uvodi Skupinu II: Positive Change Mosaic, koja sadržava dvije natjecateljske kategorije: Green Impact, koja će se usmjeriti na projekte koji su potaknuli korisnike na ekološki prihvatljivije izbore i/ili povećali popularnost ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga koje uključuju ekološki osviještene poruke; te Community Care, koja će proslaviti marketinške napore koji su bili učinkoviti u rješavanju određenog društvenog problema.

DVOGODIŠNJI KVALIFIKACIJSKI PERIOD

Moguće je prijaviti cjelovite, integrirane kampanje, kao i pojedinačne, jedinstvene dijelove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju provođenu tijekom dvogodišnjega kvalifikacijskog perioda od 20. 8. 2021. do 16. 11. 2023. Prijava na BalCannes iznimno je jednostavna – dovoljno je ispuniti prijavnicu te priložiti kratki videosažetak, a sve informacije o prijavi dostupne su u pravilniku natjecanja.

Rani prijavni rok traje do 17. 10., dok kasni prijavni rok završava 16. 11. 2023. O najboljim radovima i ovoga će puta odlučivati žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činit će predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijaliziranim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijima nagraditi nagradom koja će odabrani projekt istaknuti u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award.

MOZAIK KREATIVNOSTI: VELIKI REGIONALNI IZVJEŠTAJ

Podsjetimo, ove se godine poznato regionalno natjecanje kreativnosti održalo prvi put na Danima komunikacija, a nakon proglašenja pobjednika na svečanoj rovinjskoj pozornici uslijedila je i objava BalCannes Reporta. Izvještaj naziva BALCANNES MOZAIK KREATIVNOSTI obuhvatio je niz regionalnih ljestvica s podacima o najboljim projektima, oglašivačima i agencijama u regiji, ali i unutar natjecateljskih zemalja, a nova sezona natjecanja prikupit će uvide koji će biti od velike važnosti kako za agencije tako i za oglašivače te tržišta regije.

Pravilnik s detaljnim informacijama o BalCannesu 2024 – na kojemu će još jednom biti moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili brončanu nagradu i regiji pokazati kvalitetu vlastitih projekata – potražite na poveznici.

20.04.2023.,Rovinj, 9. Dani komunikacija 2023. u Rovinju. BalCannes 2023, Dodjela nagrada za najbolje projekte, agencije i klijenate na BalCannesu, ukljucujuci jaku konkurenciju u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji

Preuzeto sa: hocu.ba