Vijesti

Dodijeljene subvencije kamatne stope na stambene kredite novim korisnicima

​​Ministarstvo porodice, omladine i sporta odobrilo je 140 zahtjev od ukupno 151 pristiglog na drugom ovogodišnjem konkursu za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove. Za ove namjene u budžetu za 2019.godinu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1 700 000 KM.

Odbijeni su samo zahtjevi podnosilaca koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa a to su: državljanstvo Republike Srpske, do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i kredit podignut iz sredstava Investiciono – razvojne banke Republike Srpske.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 3849.

Spisak korisnika subvencije objavljen je na stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta, a subvencija svim korisnicima važi od datuma odobrenja navedenog u rješenju do kraja otplate kredita.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta