Događaji

Sajam Study Expo

Via Academica, kao vodeća kompanija za obrazovni konsalting u regionu i ove godine organizuje sajam Study Expo , najinovativniji događaj u oblasti visokog obrazovanja u celom regionu. Svi prisutni će imati jedinstvenu priliku da saznaju sve o studijama i stipendijama u inostranstvu, a na sajmu, koji će se ove godine održati ONLINE i uživo u Beogradu i Sarajevu, predstaviće se univerziteti iz cele Evrope, sa akcentom na njihove programe osnovnih i master studija na engleskom jeziku.

Study Expo održaće se u subotu, 23. decembra, od 12 do 18 časova, u hotelu Hilton u Beogradu, a za sve koji nisu u mogućnosti da sajam posete tog dana, Via Academica organizuje i online sajam, u petak, 22. decembra, od 12 do 18 časova, na specijalno dizajniranoj virtuelnoj platformi. Za zainteresovane studente iz regiona, Via Academica organizuje i sajam u Sarajevu, 25. septembra, od 12 do 16 časova, u hotelu Europe.

Svi koji su zainteresovani da prisustvuju sajmu, treba da se registruju na ovom linku, a učešće je potpuno besplatno.

Study Expo namenjen je svim studentima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Hrvatske koji žele da saznaju više o opcijama i mogućnostima studiranja na nekom od univerziteta u Evropi. Učesnici na ovogodišnjem sajmu su Politecnico di Milano, Univerzitet Cattolica del Sacro Cuore, IULM iz Milana, University of Southern Denmark, Schiller International University, ali I veliki broj prestižnih univerzitetaiz Velike Britanije, poput King’s College London, Queen Mary University of London, Oxford Brookes University, Royal Holloway University, Regent’s University London, University of York, University of Dundee, i drugi. Svi posetioci će imati jedinstvenu priliku da od predstavnika univerziteta saznaju sve o programima i školarinama na univerzitetima širom Evrope. Na online i offline sajmovima biće dostupne brošure sa detaljnim informacijama o kampusima i programima univerziteta, kao i stipendijama koje nude različite evropske države i univerziteti internacionalnim studentima. Pored sajamskog dela, uporedo će se održavati i prezentacije i panel diskusije, kako na sajmu u Beogradu i Sarajevu, tako i online, za sve one koji su još uvek u nedoumici koji univerzitet ili program upisati. koji žele da detaljnije čuju o mogućnostima stipendiranja i kako se pripremiti za studije u inostranstvu. Pored svega navedenog, prisutni će imati prilike da čuju i sve o pogodnostima apliciranja preko Via Academice na programe određenih univerziteta u Evropi, kao i iskustva studenata koji su studirali na univerzitetima u inostranstvu.

Via Academica je kompanija specijalizovana za studiranje u inostranstvu i akademsku karijernu orijentaciju. Usmerena je na pomoć studentima da pronađu odgovarajuće programe na inostranim univerzitetima i da uspešno apliciraju na studije i stipendije širom Evrope i sveta. Višegodišnje iskustvo u praćenju trendova u obrazovanju, rezultiralo je time da je kompanija pomogla stotinama studenata da budu primljeni na prestižne univerzitete i da dobiju značajne studentske stipendije. Glavne odlike poslovanja kompanije su detaljan i individualistički pristup, kao i celokupna i sveobuhvatna podrška svakom klijentu, na putu od izbora programa do upisa na fakultet, olakšavajući na taj način aplikacioni proces koji može biti vrlo stresan, kako samim studentima, tako i njihovim roditeljima. Sa druge strane, kompanija je fokusirana i na pomoć mladima, koji su na početku karijere, da jasno i precizno definišu svoj akademski i profesionalni projekat, da dobiju pravi savet o najodgovarajućoj oblasti profesionalnog delovanja za njih i metodama ostvarenja svojih poslovnih ciljeva. Više informacija o Study Expo sajmu i kompaniji Via Academica možete pronaći na sajtu.

Sajam Study Expo

Izvor: Saopštenje