Volontiranje

Poziv za volontiranje na 18. Pravo Ljudski Film Festivalu

Otvoren je poziv za volontere i volonterke na 18. izdanju Pravo Ljudski Film Festivala koji će ove godine biti održan od 11. do 16. oktobra.

Pozivamo mlade, starije od 16 godina, koji vole filmsku umjetnost, druženje, rad u timu te žele sticati nova znanja, vještine i iskustva, da nam se pridruže u organizaciji Festivala.

Tokom trajanja PLJ18, volonteri/ke će imati priliku raditi na:

  • Promociji Festivala, što podrazumijeva podjelu promotivnog materijala, rad na festivalskim lokacijama i informiranje festivalske publike;
  • Radu sa gošćama i gostima Festivala – dočeku stranih redatelja i redateljica, te pružanju pomoći, ukoliko im je tokom boravka potrebna;
  • Opremanju prostora, što podrazumijeva uređivanje enterijera u kojima će se održavati festivalske aktivnosti, postavljanje tehnike, oznaka i slično;
  • Logistici Festivala, što podrazumijeva podršku organizacionom timu, koordinaciju festivalskih dešavanja, lokacija i rada ostalih volontera/ki.

Raspodjelu zadataka pravit ćemo u skladu sa vašim vještinama i sklonostima, a volonteri/ke će imati priliku i za angažman u drugim poljima u kojima žele steći znanje i iskustvo.

PLJFF za vas osigurava osvježenje i pristup svim projekcijama i popratnim događajima, kao i druženje sa našim gostima i gošćama.

Svim volonterkama i volonterima koji budu dio 18. Pravo Ljudski Film Festivala bit će dodijeljena potvrda o volontiranju.

Napominjemo da volontiranje na Pravo Ljudski Film Festivalu ne podrazumijeva novčanu naknadu. Pravo Ljudski također nije u mogućnosti pokriti troškove putovanja i smještaja u Sarajevu.

Prijave slati najkasnije do 30. septembra na mail adresu apliciram@pravoljudski.org. Nakon zatvaranja konkursa, Pravo Ljudski će organizirati obavezni pripremni sastanak za volontere i volonterke.

Čekamo vas!

Pravo Ljudski Film Festival

Preuzeto sa: pravoljudski.org