Vijesti

Spektakularni 4. Zmijanjski Maraton 2023 – Avantura na planinskom platou Manjača

AK ‘Alfa’ organizuje četvrto izdanje ovog nezaboravnog trkačkog događaja na Manjači

Banja Luka, nedjelja, 24. septembar 2023. – Uzbuđenje raste jer se 4. Zmijanjski Maraton brzo približava, a organizatori AK ‘Alfa’ obećavaju nezaboravno iskustvo na prelijepom planinskom platou Manjača. Ovaj maraton, zakazan za 24. septembar 2023. godine, obuhvata dvije uzbudljive trke koje će trkačima pružiti priliku da istraže raznovrsne i živopisne pejzaže.

Zmijanjski Maraton se održava na nadmorskoj visini od 900 metara i nudi trkačima priliku da se upuste u avanturu kroz proplanke, pašnjake i šumske gustire. Ovaj maraton privlači kako iskusne trkače, tako i one koji tek ulaze u svijet trčanja.

Jazavac Skyrace – Avantura na 23 Kilometra

Jazavac Skyrace, prva trka na programu, proteže se na impresivnih 23 kilometra i 1000 metara nadmorske visine. Okupljanje je zakazano za 09:30 časova na Platou Manjača, 24. septembra 2023. godine, dok će start biti tačno u 10:00 časova. Cilj je ponovno na Manjači. Trkači će imati priliku da se osvježe na četiri okrepne stanice duž staze, a tu je i dodatna okrepa na cilju. Vremenski limit za ovu trku je osam sati, a broj učesnika je ograničen na 300.

Ideš li rode? – 10 Kilometara Čiste Prirode

Za one koji su možda manje iskusni ili traže nešto kraće, tu je trka pod nazivom “Ideš li rode?” koja obuhvata do 10 kilometara prirodne ljepote, ispunimo želju našim trkačima. A oni to zaslužuje, jer nas sedam godina podržavaju. Hvala im na tome! Biće staza 10 kilometara.

Okupljanje i start su takođe zakazani za 24. septembar 2023. godine u isto vrijeme kao i za Jazavac Skyrace. Cilj je, naravno, također na Manjači. Ova trka nudi dvije okrepne stanice duž staze i dodatnu okrepu na cilju. Vremenski limit za ovu trku je četiri sata, a broj učesnika je takođe ograničen na 300.

Zmijanjski Maraton 2023 obećava da će biti spektakularan događaj za sve trkače i ljubitelje prirode. Ne propustite priliku da istražite Planinski Plato Manjača na jedinstven način i priključite se ovom nezaboravnom trkačkom iskustvu. Spremite svoje patike, pripremite se za avanturu i budite dio ovog jedinstvenog događaja koji će se odigrati u samom srcu prirode.

Saznajte više o dodatnom uživanju na ovogodišnjem Zmijanjskom Maratonu

Na dan događaja, 24. septembra 2023. godine, u okviru Zmijanjskog Maratona, posjetioci će imati priliku da istraže Expo Sajam na kojem će se izlagati proizvodi od meda i domaćih sapuna. Ovo je odlična prilika da se upoznate sa lokalnim proizvođačima i njihovim fantastičnim proizvodima. Med i domaći sapuni su poznati po svojim blagodatima za kožu i zdravlje, a ovi izlagači će vam rado podijeliti svoje proizvode i znanje.

Proizvođači meda će predstaviti različite vrste meda, sa svim njihovim jedinstvenim ukusima i koristima za zdravlje.

Domaći sapuni su takođe zvijezda Expo Sajma. Ručno izrađeni sapuni često sadrže prirodne sastojke i esencijalna ulja koja blagotvorno djeluju na kožu. Posjetioci će imati priliku da istraže različite arome i tipove domaćih sapuna, te da se konsultuju sa stručnjacima o tome koji sapun bi odgovarao njihovom tipu kože.

Zmijanjski Maraton 2023 će se takođe pretvoriti u pravu poslasticu za gurmane prirodnih proizvoda. Ne propustite priliku da istražite Expo Sajam i uživate u divnim proizvodima koje nude proizvođači. Očekuje vas dan ispunjen trkom, prirodom i fantastičnim proizvodima. Vidimo se na Planinskom platou Manjača!

Uživajte u autentičnim okusima nakon trke

Zmijanjski Maraton donosi ne samo trkačku strast i prirodnu ljepotu već i ukusnu poslasticu za sve učesnike. Ponosno najavljujemo da će najbolji kuhar s Manjače, poznat po svojoj majstoriji u pripremi lokalnih specijaliteta, ponovo prirediti nezaboravan ručak za sve trkače i posjetioce.

Nakon što savladate izazovne staze Jazavac Skyrace i Ideš li rode?, čeka vas prava gozba za vaše nepce. Očekujte da ćete uživati u ukusima koji odražavaju dušu Manjače.

Ručak će biti serviran na dan događaja,nakon završetka trka, na samoj Manjači. Biće to prilika da se opustite, dijelite utiske s ostalim učesnicima i uživate u vrhunskim jelima koja će vam ponuditi naš majstor kulinarstva.

Zmijanjski Maraton donosi više od samih trkačkih kilometara – donosi ukuse i doživljaje koji će vam ostati u sjećanju. Radujemo se što ćemo vas ugostiti na planinskom platou Manjače i zajedno proslaviti ovo jedinstveno iskustvo trčanja i kulinarske čarolije.

Pridružite se ekološkoj čaroliji na Zmijanjskom Maratonu – EKO ZMIJANJČE

  1. Zmijanjski Maraton 2023. godine ne samo da donosi uzbuđenje trkačke staze, već i jedinstvenu ekološku zabavu za mlade. Eko Zmijanjce, najlepša godišnja fešta, vraća se na a kako bi pružila nezaboravan doživljaj u prirodi za sve mlade posJetioce.

Eko Zmijanjče će se održati istog dana kao i Zmijanjski Maraton, 24. septembra 2023. godine. Ova čarobna manifestacija će spojiti zabavu i obrazovanje o očuvanju prirode i ekologiji. Cilj je podići svijest o važnosti očuvanja cjelokupne prirodne ljepote koja je okružuje.

Takođe, biće organizovane interaktivne radionice i predavanja o očuvanju prirode kako bi se podstaklo održivo ponašanje.

Osim toga, Eko Zmijanjče će ponuditi i razne zabavne aktivnosti, posjetioci će imati priliku da se opuste i uživaju u atmosferi koja slavi ekologiju i prirodu.

Pridružite se ekološkoj čaroliji na 4. Zmijanjskom Maratonu 2023. i budite deo ekološke revolucije koja slavi mlade i prirodu.

Vidimo se na Zmijanjskom Maratonu!

Izvor: Saopštenje