Organizacije

Početak prvog modula – „Local Elections Academy“!

Akademije „Local Elections Academy“ od početka otvaranja prijava za učesnike/ce težila je i ostvarila je zadati cilj, a to je ravnopravnost svih političkih partija koje su se prijavile. Dobili smo pozive brojnih mladih političara/ki za Akademiju, od kojih smo izabrali 25 koji su počeli pohađati prvi modul naše edukacije.

Ovaj modul se održava onlajn za naše učesnike/ce. Svako od njih će imati priliku da pregleda predavanja koja smo spremili putem naše platforme. Spremili smo iz različitih oblasti koje su od posebnog značaja za njihov dalji razvoj u političkom radu. O njihovim idejama, ciljevima i motivacijama učešća na Akademiji možete saznati više na našoj Fejsbuk stranici.

Među predavačima/cama nalaze se, Jasmina Banjalučkić, Zafir Šišić, Siniša Vukelić, Pootja Tanjore, Ivana Korajlić, Nikola Stjepanović i još dva predavača koji su iznenađenje koje smo spremili za učesnike/ce.

Platforma akademija.ba je prva online platforma u regionu za političku edukaciju mladih lidera. Platforma omogućava polaznicima/ama političke Akademije da kroz niz predavanja iz oblasti antikorupcije, tolerancije, transparentnosti i pomirenja, koje su obrađene u sklopu prvog modula, steknu određena znanja i imaju uvid u različite perspektive kada je ova tematika u pitanju.

Svako od polaznika/ca Akademije će imati priliku da pristupe predavanjima putem naloga koje smo spremili samo za njih, a koje će koristiti i u trećem modulu koji je takođe planiran da se radi onlajn. Drugi i četvrti moduli će biti održani u Banjoj Luci uživo, na kojima će učesnici/ce imati priliku da praktično rade i diretkno razgovaraju sa predavačima/cama i predstavnicima institucija.

Ova politička edukacije je odlična prilika za mlade političare/ke da se susretnu sa mogućnostima edukavanja putem onlajn platforme, te da stečena znanja, vještine i model edukacije kasnije koriste u svojim zajednicama što dalje doprinosi održivosti političke edukacije mladih u BiH.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Perpetuum mobile