Vijesti

Dom omladine opravdao očekivanja: Atraktivni koncerti, veliki broj kulturnih sadržaja, izložbi, predstava i promocija knjiga

Predstavnici Doma omladine u proteklom periodu sumirali su godinu dana uspješnog rada, koji su obogatili mnoštvom sadržaja za sve.

Kako je istakao gradonačelnik Draško Stanivuković, najveće zadovoljstvo je činjenica da je ostvareno sve ono što je gradska administracija željela od početka, a to je da Dom omladine bude dragstor za mlade.

-Drago mi je da smo uspjeli da ostvarimo naš san, a to je da ovaj Dom omladine definitivno postao dragstor za mlade ljude. Ovo je postalo mjesto za i inovativne ljude i hvala svima što ste nam pomogli da ostvarimo ovaj san – poručio je gradonačelnik.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti dodaju kako je Dom omladine prostor za sve mlade ljude te da im je drago da su mladi počeli da ga prepoznaju kao svoj dom.

-U proteklom periodu organizovani su različiti sadržaji, a većina ideja za iste je potekla od mladih ljudi. Tako smo, pored uvijek atraktivnih koncerata imali i veliki broj kulturnih sadržaja poput izložbi, predstava i promocija knjiga. Bilo je i dosta plesa, ali i radionica i foruma koje imaju za cilj sprečavanje vršnjačkog nasilja i informisanje mladih o nasilju na internetu – navedeno je iz ovog Odjeljenja.

Naime, u proteklom periodu u Domu omladine održano je više od 30 muzičkih događaja, gdje su između ostalog nastupili Rok Simfonija, KOB, Fjužna šruga, Sopot i mnogi drugi.

Pored toga, održano je i nekoliko modnih revija, kao i ukupno sedam omladinskih sajmova za kreativce.

Veliko interesovanje privukle su i radionice na temu prevencije vršnjačkog nasilja, seksualnog uznemiravanja, mentalnog zdravlja, kao i forum „Sajber nasilje“.

U Domu omladine izložbene postavke organizovali su Zombijana, Nenad Bosnić i mnogi drugi, a održano je više od 40 pozorištnih predstava.

Neizostavan sadržaj bili su časovi plesa, festivali, te mnogi drugi sadržaji koji su obogatili prostor Doma omladine, te svakako kafić „Zvjezdica“, koji je sastavni dio Doma omladine.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka