Događaji

Let’s Do It Bosna i Hercegovina: Prijavi se i učestvuj u svjetskom danu čišćenja

Svjetski dan čišćenja obilježava se 16. septembra 2023. godine, a Let’s Do It tim u BiH želi pružiti priliku građanima i građankama širom Bosne i Hercegovine da se uključe u čišćenje i na taj način budu dio Svjetskog pokreta ujedinjenog oko borbe za čistu i lijepu životnu okolinu.

Svjetski dan čišćenja u BiH će se organizirano provesti na 10 lokacija širom BiH, a informacije u kojim gradovima se organiziraju akcije bit će poznate početkom septembra.

Glavna akcija čišćenja bit će organizirana u Sarajevu, a na ovom linku se mogu prijaviti svi zainteresirani volonteri koji žele čistiti sa nama 16. septembra: https://forms.gle/dnueanKSc9aENipDA

Sve zainteresovane koji žele sami da čiste u svojoj lokalnoj zajednici, jer u njihovom gradu/mjestu nema organizovane akcije čišćenja, ohrabrujemo da animiraju ekipu ljudi, svoje porodice ili prijatelje, te da pokupe smeće u svojoj okolini.

Nakon završene akcije čišćenja izvještaj o čišćenju pošaljite nama na mail: ekoheroj@gmail.com najkasnije do 20.09.2022. do ponoći.

U izvještaju je potrebno navesti: Mjesto/lokaciju koja je očišćena, koliko je ljudi učestvovalo u čišćenju i koliko vreća otpada je tom prilikom prikupljeno. Molimo vas da nam također pošaljete i 3-4 fotografije sa čišćenja.

Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) je ekološki pokret kojeg je svjetski Let’s Do It tim započeo 2018. godine sa ciljem da našu planetu očisti od otpada i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio aktiviste iz 180 zemalja, koji organizuju akcije čišćenja u septembru širom svijeta. Ove godine akcije čišćenja će se organizovati u 191 zemlji među kojima je i Bosna i Hercegovina, navode iz Let’s Do It tima.

Ovogodišnje akcije čišćenja povodom “Svjetskog dana čišćenja” podržavaju:

Srebrni sponzor projekta: Eko život d.o.o.

Bronzani sponzor projekta: EOS MATRIX d.o.o.

Donator projekta: EuroExpress brza pošta

(AbrašMEDIA)

Preuzeto sa: abrasmedia.info