Vijesti

Pogledajte repertoar: Revijom monodrama Narodno pozorište Republike Srpske započinje novu sezonu

Revijom monodrama koja će biti održana od 2. do 6. septembra na Sceni „Petar Kočić“ od 20.30 časova Narodno pozorište Republike Srpske započinje novu sezonu.

Kako je navedeno u saopštenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, sve predstave će izvesti mladi glumci iz klase Jelene Trepetove Kostić, koja je i reditelj četiri monodrame.

Prva monodrama je „O njoj, koja se vraća“, autorke Sofije Ristić, koja će predstaviti umjetnički život i djelo Olge Ilić, srpske glumice s početka HH vijeka. Olga Ilić je stekla epitet „srpske Sare Bernar“, no nije uspjela da ostavi veći istorijski trag u pozorišnoj umjetnosti.

U nedjelju, 3. septembra, na repertoaru je predstava „Besmrtni dečak“, autora Danila Milenkovića, o životu čuvenog jugoslovenskog pjesnika Miroslava Mike Antića. Publika će moći da vidi različite etape iz Mikinog života, od djetinjstva, ljubavnog i kafanskog života, do borbe sa bolešću.

Ponedjeljak, 4. septembar, rezervisan je za „Drugu stranu istine“, monodramu Dane Poletan, koja priča o životu čuvene Merilin Monro, put do zvijezda preko trnja, od nesrećnog djetinjstva do psihičkog sloma.

U utorak, 5. septembra, na Sceni „Petar Kočić“ imaćemo priliku da gledamo monodramu o Čarliju Čaplinu, „Moj rat“, autora Radeta Kostića. Predstava se bavi bogatim i zanimljivim životom Čarlija Čaplina i vrijednostima koje nikad ne prolaze, kao i vječitom borbom između dobra i zla.

U srijedu, 6. septembra, biće odigrana peta predstava, autora Nikole Milakovića, neverbalna monodrama „Marso“, čiju režiju, kao i scenski pokret, potpisuje Renata Agostini. Inspirisana je sekvencama iz života čuvenog pantomimičara Marsela Marsoa.

Karte su u prodaji na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske od 8 do 20 časova radnim danima, a vikendom od 17 časova do početka predstave.

Akteri monodrama su obezbijedili posebnu pogodnost za studente Univerziteta u Banjoj Luci. Naime, uz predočenje indeksa na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske, studenti mogu kupiti ulaznice uz 50% popusta, odnosno po cijeni od 4 KM.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka