Studenti

Studenti Pravnog fakulteta osvojili treće mjesto na XIV Regionalnom Moot Court takmičenju iz oblasti ljudskih prava

Studenti Pravnog fakulteta, Nataša Ševa, Nevena Bojanić, Marija Kuruzović, Jelena Milutinović, Nikola Duper i Dejan Dugić, osvojili su treće mjesto na XIV Regionalnom Moot Court takmičenju iz oblasti ljudskih prava koje je okončano ocjenom pisanih podnesaka timova učesnika ovog takmičenja.

Na takmičenju je učestvovalo 12 ekipa iz Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Pobjednici su studenti sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, a drugo mjesto je pripalo studentima sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Naši studenti su prošle godine pobjedom na kvalifikacionom takmičenju „Futura“ ostvarili pravo učešće na ovom takmičenju. Usmena faza takmičenja je trebalo da se održi u Mariboru u Sloveniji. Međutim, zbog složene epidemiološke situacije odlučeno je da će se takmičenje okončati bez usmenog dijela i da će se odluka donijeti na bazi pisanih podnesaka.

Akademski treneri za ovo takmičenje bili su viši asistenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Olivera Ševo, ma i Igor Popović, ma, a u radu im je pomagala i asistentkinja Milica Ristić.

Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci se zahvaljuje na podršci u učešću na takmičenjima studenata advokatu Stevanu Dimitrijeviću, Notarskoj komori Republike Srpske, te kompanijama Mtel a.d. Banja Luka i Krajina Klas d.o.o.

Preuzeto sa: Pravni fakultet Banja Luka