Vijesti

Koncert džez sastava „Combine Quartet“ i vokalne solistkinje Tatjane Topić Matisen u utorak u Art dvorištu

Koncert džez sastava „Combine Quartet“ i vokalne solisktkinje Tatjane Topić Matisen biće održan u utorak, 29.avgusta u 21.00 čas u Art dvorištu Banskog dvora.

-Na koncertu u Art Dvorištu Banskog dvora publika će imati priliku čuti džez standarde u vokalnoj interpretaciji Tatjane Topić Matisen, te nekoliko domaćih pjesama u modernom džez ruhu. Kombajn Kvartet je nastao 2012. godine u Banjoj Luci Čine ga četvorica entuzijasta i umjetnika.Sa željom da pomire tradicionalno i moderno, a da u tome pronađu svoj stil i pravac, stvaraju svoju, autorsku muziku, i rade na svom prvom kompakt disku – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Osim toga, navode kako se upravo oni prilagođavaju, i na svoj način izvode džez standarde.

-Održali su niz koncerata, od kojih sa zadovoljstvom izdvajamo, već tradicionalne jazz date−ove u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Nastupali su u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Vranju, Sarajevu, Banjaluci, Prijedoru, Gradišci, Bihaću, Foči, Tesliću, Kozarskoj Dubici, Trebinju, Andrićgradu u Višegradu, te u Strazburu i Sankt Peterburgu, kao i na regionalnim muzičkim festivalima, OK festu, Pecka autdor festivalu, Trebinje džez festival i Džez festivalu na Zelenkovcu i mnoge druge festivale.

Besplatne pozivnice svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka