Vijesti

U ponedjeljak koncert ansambla „Flutete“ u Art dvorištu Banskog dvora

Koncert ansambla Flutete, u sastavu Marija Pilipović – flauta, pikolo i alt flauta, Sunčica Lončar – flauta, bas flauta i Dejan Janković – klavir, biće održan u ponedjeljak, 28. avgusta u Art dvorištu Banskog dvora.

-Za osam godina postojanja publika je ovaj ansambl upoznala kroz muziciranje u raznim formacijama (duet, trio, kvartet) uz korištenje skoro svih vrsta flauta (pikolo, standardna flauta, alt i bas) kao i sviranje tradicionalnih i modernih tehnika te interpretaciju raznih stilova (klasična muzika, džez, filmska muzika..) – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako je ansambl je do sada ostvario preko stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu.

-Mnogi kompozitori stvaraju djela posvećujući ih „Flutetama“. Za jedno od dijela (“Sukkei-en kara Shibuya”, Nikolai Brücher, Njemačka) je snimljen i video spot. Sarađuju i sa domaćim kompozitorima (D. Mastikosa i H.Muhić) kao i sa kompozitorima iz zemalja okruženja (LJ.Nikolić, S.Nešić, Đ.Marković, A.Rozman) koji su tokom prošle i ove godine stvorili muziku za trio „Flutete“ – dvije flaute i klavir – dodaju iz Banskog dvora.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka