Vijesti

Vrijeme je za „Veliki početak“: Proslavimo zajedno početak nove školske godine

Školski dani su najljepši dani, te je i želja Grada Banje Luke da na poseban način obilježi početak još jedne školske godine i da zajedno sa školarcima proslavi njihov veliki početak.

Tim povodom, uz podršku prijatelja i partnera Grada, za ponedjeljak 28. avgust pripremili smo bogat program u okviru manifestacije „Veliki početak“, koji će biti održan na platou ispred novog sportskog kompleksa kod Parka „Mladen Stojanović“ sa početkom u 18.00 časova.

-Imajući u vidu da Grad Banja Luka tokom cijele godine posvećeno radi na unapređenju uslova za naše školarce kroz izgradnju novih škola i obnovu postojećih, besplatne udžbenike, stipendije i brojne druge aktivnosti, početak školske godine sjajna je prilika da svi zajedno proslavimo veliki početak uz niz edukativnih i zabavnih aktivnosti kako za naše školarce, tako i za roditelje – poručila je savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

Kako je istakla, osim što će u okviru programa ove manifestacije naši školarci imati priliku da nauče sve o bezbjednosti u saobraćaju, ali i da se edukuju na pologonu koji pripremaju banjalučki vatrogasci, na platou ispred novog sportskog kompleksa biće organizovane i različite sportske aktivnosti s ciljem promocije zdravih navika.

– Takođe, ovo druženje prilika je da najmlađi sugrađani uživaju na sportskim poligonima Škole sporta „Kasper“, ali i da se pred početak škole dobro zabave uz besplatne tobogane i trampoline i naravno bogat muzički program – rekla je Šukalova, te dodala da je, pored različitih aktivnosti, za naše školarce pripremljeno i više od 500 poklona.

Istakla je i to da Grad Banja Luka već treću godinu za redom obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, te podsjetila da je Banja Luka i ove godine nastavila sa dobrim praksama, te komplete očuvanih udžbenika poklonila osnovcima iz 20 opština Republike Srpske.

Ove godine obezbijedili smo besplatne udžbenike za više od 8.000 osnovaca, a ova manifestacija samo je kruna svega što radimo i što ćemo i ubuduće raditi s ciljem da našim školarcima ponudimo šo bolje i kvalitetnije uslove, jer obrazovanje je najvažnija karika zdravog društva – zaključila je Šukalova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka