Vijesti

Lauš: Uskoro radovi na novoj sportskoj dvorani

Izgradnja nove sportske dvorane na Laušu, uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu – „Sveti Sava“, trebalo bi da počne uskoro nakon što je ovih dana izabran izvođač ovog značajnog projekta.

Najbolju ponudu dala je grupa ponuđača kojeg čine banjalučka preduzeća „Tekton“ i „Građenje Đurić“, sa rokom izvođenja radova od 300 dana.

U toku je žalbeni rok i ukoliko ne bude žalbi na izbor izvođača, počeće realizacija projekta, vrijednog 1,5 miliona KM.

Kako su istakli u Odjeljenju za komunalne poslove, nova dvorana na Laušu omogućiće održavanje nastave fizičkog vaspitanja za učenike viših razreda, koji ih do sada nisu ni imali usljed nedostatka prostora. Takođe, dvoranu će, kao i buduću na Starčevici, u slobodnim terminima moći koristiti banjalučki sportski klubovi za svoje treninge i takmičenja.

U okviru ovog projekta, uz izgradnju nove dvorane, predviđena je i temeljna obnova postojećih školskih terena za fudbal i košarku, kao i izgradnja tribina.

Uporedo sa pripremama za gradnju dvorane na Laušu, privodi se kraju izgradnja buduće dvorane uz OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila tri nove sportske dvorane, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg „Šoping centra“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka