Vijesti

Radionice, izložbe, promocije: Kočićev zbor u Danu slobode donosi zanimljiv sadržaj za sve generacije

Moderniji koncept sa naglaskom na ono što je tradicionalno i vrijedno obilježiće i ovogodišnju manifestaciju, čiji je prvi dan nazvan dan istine, drugi slobode, a treći otadžbine.

Drugi dan, dan slobode donosi pregršt zanimljivog sadržaja za sve uzraste i generacije, te će tako, baš kao i prethodne godine svi prisutni imati priliku da budu dio radionice Zmijanjskog veza, radionice domaće, tradicionalne kuhinje, izložbe fotografija i promocije knjige, kao i etno koncertima.

Savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac poručila je kako je od prošle godine uveden novi koncept „Kočićevog zbora“, jer je u prethodnim godinama ova manifestacija bila promovisala bila vezana za neki drugi sadržaj, a izostala je promocija tradicije, običaja i kulture.

-Upravo zbog toga, mnogo ljudi koji posjećuju samu Manjaču nisu imali priliku da vide sve ono što Kočić zapravo pruža, nisu imali priliku da vide Manjaču kakva zaista jeste, da se upoznaju sa prirodom, kulturom, tradicijom i običajima. Ove godine, baš kao i prethodne, svim posjetiocima pružićemo mnoštvo kvalitetnog sadržaja na samom zborištu, pa tako Grad ponovo ima šator „Kod Jablana“, u kojem će biti održane razne aktivnosti, a koje za svrhu imaju da svim posjetiocima prikažu prave vrijednosti Kočićevog zbora – naglasila je ona.

PROGRAM 26. AVGUSTA, gradski šator „Kod Jablana“;

-12.00 časova: Radionica Zmijanjskog veza za građane različitih starosnih grupa (vezilja Sanja Bajić), izložba „Tragovi“ – Sanja Bajić, promocija Zmijanjskog veza – peškir dug 31 metar, širine 40 centimetara;

-13.00 časova: Školica Zmijanjskog veza – uručenje nagrada, domaća tradicionalna kuhinja i radionica (porodice, djeca, odrasli), izlaganje i prodaja domaćih proizvoda, izložba fotografija učiteljica sa Manjače;

-14.00 časova: Promocija knjige „Zmijanjski pisci Kočićevi sljedbenici autora Vidosava Đurđevića i Grozde Regodić;

-15.00 časova – Druženje sa piscima – statira.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka